ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τους αγρότες


Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για την κρίση στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία

Για προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τους αγρότες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη «καταστροφική για τα ελληνικά συμφέροντα κρίση» όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που όπως υποστηρίζει «βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη: 

«Άλλη μια συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των Ελλήνων αγροτών αποτελούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Σε μια έκρηξη λαϊκισμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που όποτε τον συμφέρει διακηρύσσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ – φόρεσε το αντιευρωπαϊκό προσωπείο του και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές επιλογές της.

Ενώπιον των αγροτών – και εκμεταλλευόμενος τα πρόσκαιρα προβλήματά τους – υποστήριξε πως η Ελλάδα έπρεπε να αυτονομηθεί έναντι της ΕΕ και να ακολουθήσει δική της πολιτική όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Φυσικά, παρέλειψε να πει στους αγρότες ότι η Ελλάδα, στα χρόνια της συμμετοχής της στην ΕΕ, έχει λάβει πάνω από 150 δις ευρώ για τα αγροτικά της προϊόντα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και αποζημιώσεις για διάφορες αιτίες, καθώς η χώρα μας υπήρξε η πλέον ευνοημένη όσον αφορά στα αγροτικά κοινοτικά κονδύλια.

Παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει περί τα 2,5 δις ευρώ ετησίως από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Παρέλειψε να πει ότι από τη Νέα ΚΑΠ έχουμε λαμβάνειν μέχρι το 2020 το ποσό των 18,5 δις ευρώ. Τα παρέλειψε όλα αυτά, διότι δεν εξυπηρετούν τις μικροκομματικές του επιδιώξεις.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην ΕΕ και να στερήσουμε την αγροτική μας οικονομία από τα πιο σίγουρα έσοδα. 

Με τη στάση του, αποπειράθηκε να παραπλανήσει τους αγρότες μας, μιλώντας για «ψίχουλα» και αποκρύπτοντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την οποία μόνο οφέλη αποκομίζουν.

Καταφεύγοντας σε μια ακόμη ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κρύψει τις δικές του ανόητες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές.

Αλλά οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν και τι έχουν μέχρι σήμερα λάβει από την ΕΕ και τι πρόκειται να λάβουν. Γνωρίζουν ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact