ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται

Πυρά κατά του πρώην υπουργού για τα έξοδα του κορεάτη συμβούλου

«Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται…», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τους συμβούλους του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι», και σημείωσε πως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ που ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, απαιτεί τώρα το ποσό των 375.000 ευρώ για «υπηρεσίες» 3 μηνών.

Η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει επίσης πως το «πλούσιο βιογραφικό» και η «εμπειρία» του συγκεκριμένου «συμβούλου» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτε συνεργάτης του Β. Σόιμπλε ήταν, ούτε έλαβε μέρος στο στήσιμο του EFSF, ούτε έχει κάποια σχέση με τον ESM, ούτε συνεργάστηκε με τον ισλανδική κυβέρνηση για το χρέος, αλλά μόνο για την άρση των capital controls.

«Εκτός κι αν ο τελικός σκοπός ήταν η επιβολή των capital controls και είχαν… προκαταβολικά προσλάβει σύμβουλο για την άρση τους, αφού προηγουμένως θα τα είχαν επιβάλει», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη η οποία ανέφερε πως «όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έσπευσε εν κρυπτώ, στις 31 Ιουλίου, να εκδώσει μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (από αυτές που κατήγγελλαν ως “πραξικοπηματικές ενέργειες” και “εκτροπή”), εμφανίζοντας ως “έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης” τις προφορικές οικονομικές συμφωνίες του κ. Βαρουφάκη με τους “συμβούλους” του».

Επ’ αυτού, υπενθύμισε ότι στις 5 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούν, ποιοι πρόκειται να επωφεληθούν από την συγκεκριμένη ΠΝΠ και με ποια ποσά.

Υπενθύμισε επιπλέον πως ο κ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε από το αξίωμά του την επομένη του δημοψηφίσματος, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τον κάλυψε απόλυτα στις 31 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «μυστικό Σχέδιο» περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Όπως αποδεικνύεται τώρα, η πρωθυπουργική κάλυψη υπήρξε πλήρης: Ακριβώς την ίδια ημέρα της παροχής κάλυψης από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας θα πληρωθούν αδρά οι σύμβουλοί” του. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ούτε ήξερε, ούτε άκουσε…», επισήμανε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact