ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν


Πανευρωπαϊκό μέτωπο με στόχο να αποφασισθεί η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων αποζημιώσεων

Απόλυτη διαβεβαίωση πως οι Έλληνες παραγωγοί ροδάκινου και ακτινιδίου θα αποζημιωθούν, είτε με κοινοτικά είτε με εθνικά κονδύλια, για τις ζημίες που ενδέχεται να υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο, έδωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της» στο Δυτικό στρατόπεδο.

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, η παραγωγή τους μένει απούλητη. Ό,τι και να συμβεί θα αποζημιωθούν, είτε με εθνικά είτε με κοινοτικά χρήματα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Προσέθεσε μάλιστα πως ορισμένα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Υπογράμμισε πως «μία υπεύθυνη πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου», αποσαφηνίζοντας πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών και να αλλάξουμε συμμάχους».

Την ίδια ώρα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες ζητούν από κοινού Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, άλλα και χώρες του Βορρά όπως η Ολλανδία, με σκοπό να αποφασισθεί η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων αποζημιώσεων για τους αγρότες, λόγω της ζημιάς που θα υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΑΤ, διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο οι οποίες αναμένει να αποδώσουν καρπούς τόσο σε επίπεδο Ένωσης, όσο και σε επίπεδο Ρωσίας, τα αναμενόμενα για τα ελληνικά προϊόντα θετικά αποτελέσματα.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες σε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από τις χώρες -μέλη. Εκεί θα επιχειρηθεί μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και των πιθανών λύσεων.  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact