ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Το τελευταίο αντίο στον Εντουάρντο Κάμπος


Ο Κάμπος πατέρας πέντε παιδιών, κηδεύτηκε με αρκετή καθυστέρηση εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στην κηδεία που τον τίμησε φωνάζοντας: «Εντουάρντο ένας πολεμιστής του βραζιλιάνικου λαού»

Ο Εντουάρντο Κάμπος πατέρας πέντε παιδιών, κηδεύτηκε με αρκετή καθυστέρηση στις 18:35 τοπική ώρα (00:35 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στην κηδεία που τον τίμησε φωνάζοντας: «Εντουάρντο ένας πολεμιστής του βραζιλιάνικου λαού». Στην τελετή παραβρέθηκε και η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ η οποία αποδοκιμάστηκε από το πλήθος. Συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που είναι στενός φίλος της οικογένειας του Κάμπος και αρκετούς υπουργούς.

Ο 49χρονος Κάμπος που ερχόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου σκοτώθηκε όταν το μικρό αεροσκάφος Cessna 560XL συνετρίβη σε παράκτια περιοχή της πολιτείας του Σάο Πάολο στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής, την Κυριακή στο Ρεσίφε, ήταν και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν μαζικά σε μια διαδρομή περίπου δύο χιλιομέτρων έως το κοιμητήριο Σάντο Αμάρο, το πυροσβεστικό όχημα πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένο το φέρετρο του υποψήφιου των σοσιαλιστών για την προεδρία της χώρας, Εντουάρντο Κάμπος, καλυμμένο με τη σημαία της Βραζιλίας.

Την Τετάρτη, το σολιαστικό κόμμα της Βραζιλίας PSB αναμένεται να ανακοινώσει στην Μπραζίλια την αντικαταστάτριά του. Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο πρόκειται για τη Μαρίνα Σίλβα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact