ΚΟΣΜΟΣ

Βρέχει «σφαλιάρες» στην Άγκυρα

Το Κάιρο έδωσε πριν από λίγο απάντηση στη σκληρή ανακοίνωση της Άγκυρας σχετικά με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες:

«Όσον αφορά την (ανακοίνωση) που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την συμφωνία που υπεγράφη σήμερα (χθες) για τον καθορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας… Εκπλήσσει το γεγονός ότι τέτοιες ανακοινώσεις και ισχυρισμοί εκδόθηκαν από μια πλευρά που δεν είναι εξοικειωμένη με την συμφωνία και τις λεπτομέρειές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζουμε πως το τουρκικό ΥΠΕΞ, εκτέθηκε, καθώς ανέφερε ότι η «η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή».

Σύμφωνα με την Άγκυρα «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ευθύνης που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα. Αυτή η άποψη μας να γίνει γνωστή και στο μέτωπο και στο τραπέζι».

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η περιοχή ευθύνης «βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη. Η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετρ. χλμ με την συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003 τώρα με την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα χάνει περιοχές θαλάσσιες ευθύνης. Με την συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact