ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Γερμανία: «Όχι» στις ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία


Συμφώνησαν στη συγκρότηση συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών – Διαφώνησαν για τα αεροπορικά πλήγματα

Βρετανία και Γερμανία διαχώρισαν τη θέση τους όσον αφορά την πρόταση Ομπάμα για αεροπορικές επιθέσεις στης Συρία με στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μετάσχουν σε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο ότι δεν έχει ζητηθεί από τη Γερμανία να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιχείρηση. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο και δεν θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο βρετανός ομόλογός του Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι το Λονδίνο «στηρίζει πλήρως την προσέγγιση των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ενός διεθνούς συνασπισμού» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, χαρακτηρίζοντας την οργάνωση αυτή «βαρβαρική». Σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση «δεν έχει αποκλείσει τίποτα» όσον αφορά στο πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τον συνασπισμό αυτόν.

Ομως, όταν του ζητήθηκε στη συνέχεια από δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία, ο Χάμοντ απάντησε: «Θέλω να είμαι σαφής. Η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ηδη κάναμε αυτή τη συζήτηση στο κοινοβούλιο μας πέρυσι και δεν θα αναθεωρήσουμε αυτήν τη θέση». Ο βρετανός υπουργός σημείωσε ότι το νομικό περιβάλλον και το τι μπορεί να επιτραπεί σε στρατιωτικό επίπεδο στη Συρία και το Ιράκ διαφέρουν κατά πολύ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών βάζει στο «κάδρο» και τη Συρία. Ξεκαθάρισε ότι οι επιθέσεις θα γίνουν από αέρος, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Ιράκ, χωρίς καμία εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων και χωρίς αυτό να σημαίνει ενίσχυση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Ασαντ.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact