ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πήραν κόκκινο λεωφορείο και κάνουν εκστρατεία κατά του Τράμπ [βίντεο]

Ακτιβιστές και Αμερικανοί υπήκοοι γυρίζουν το Λονδίνο με ένα κόκκινο λεωφορείο, σε μια εκστρατεία κατά του μεγιστάνα φωνάζοντας σε όλους τους τόνους «Σταματήστε τον Τράμπ».

Με συνοδεία των τραγουδιών του Τζόνι Κας και του Μπρους Σπρίνγκστιν και την αστερόεσσα σημαία να κυματίζει οι ακτιβιστές θέλουν να πείσουν τους συμπατριώτες τους να αναχαιτίσουν με την ψήφο τους την πορεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προς τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το λεωφορείο ξεκίνησε το μεσημέρι από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και επισκέφθηκε πολλές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το Σίτι και τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, κατόπιν μετέβη στο σημείο συνάντησης με τους Αμερικανούς υπηκόους.

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι που φώναζαν συνθήματα κατά του Τραμπ και ιδίως ακτιβιστές του διεθνούς κινήματος Avaaz, που οργάνωσε την όλη επιχείρηση.

Σε κάθε στάση, ο στόχος ήταν να εντοπιστούν Αμερικανοί πολίτες ή Λονδρέζοι που γνωρίζουν Αμερικανούς για να τους υπενθυμίσουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να τους παρακινήσουν να ψηφίσουν εναντίον του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα αντιμετωπίσει την Χίλαρι Κλίντον, των Δημοκρατικών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια» Αμερικανοί που ζουν σε χώρες του εξωτερικού κι οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν μια «πολιτεία κλειδί» (swing state) εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μέρεντιθ Αλεξάντερ, διευθύντρια εκστρατείας της Avaaz.

«Διαθέτουμε ασφαλείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανοί στο εξωτερικό τείνουν να είναι περισσότερο προοδευτικοί» κι επομένως να ψηφίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, πρόσθεσε η ίδια.
Όμως υπό την προϋπόθεση να λάβουν μέρος στις εκλογές:
«Δυστυχώς, κατά το παρελθόν, οι (Αμερικανοί που ζουν στο εξωτερικό) δεν είχαν ψηφίσει μαζικά» επισήμανε η Αλεξάντερ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί ξεκάθαρα μια παγκόσμια απειλή και φαίνεται πως η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο νήμα. Είναι ζωτικής σημασίας να κινητοποιηθούμε» υπογράμμισε η ίδια.

Σύμφωνα με το κίνημα Avaaz, περισσότεροι από 220.000 Αμερικανοί διαμένουν στη Βρετανία, μεταξύ αυτών ο Μάικλ Ντέιλ, ένας καθηγητής δικαίου ηλικίας 70 ετών, έναν από τους πρώτους που επιβιβάστηκαν σε αυτό το λεωφορείο κατά του Τραμπ.

Αφού συζήτησε με τους ακτιβιστές, ο 70χρονος ολοκλήρωσε την εγγραφή του στους εκλογικούς καταλόγους.

«Θα ψηφίσω την Χίλαρι Κλίντον. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά άλλη επιλογή. Νομίζω ότι είναι η πλέον κατάλληλη» υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ οι συμμετέχοντες στην όλη επιχείρηση μοίραζαν φυλλάδια και αμερικανικά μπισκότα υπό τους ήχους της αμερικανικής μουσικής.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα στο Μεξικό και τη Γερμανία, έκανε γνωστό το κίνημα Avaaz.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact