ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στέλνει προσωπικό στη Σιέρα Λεόνε για την αντιμετώπιση του Έμπολα


«Η κλίμακα του προβλήματος απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα προκειμένου να βοηθήσει τις πληγείσες χώρες», σύμφωνα με τη Βρετανίδα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα ότι θα στείλει ειδικούς του στρατού και ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Σιέρα Λεόνε προκειμένου να δημιουργήσουν ένα θεραπευτικό κέντρο όπου θα νοσηλεύονται θύματα του ιού Έμπολα, την ώρα που 11 μεγάλες εταιρείες προτρέπουν τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τον αγώνα εναντίον της χειρότερης επιδημίας της ασθένειας στην Ιστορία.

Η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Τζάστιν Γκρίνινγκ δήλωσε ότι το κέντρο αυτό, που θα διαθέτει 62 κλίνες, θα οικοδομηθεί και θα λειτουργήσει από άνδρες του Μηχανικού του βρετανικού στρατού και ιατρικό προσωπικό από τη Βρετανία αντιστοίχως, κοντά στην πρωτεύουσα Φριτάουν. Η αρχική φάση θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

«Η κλίμακα του προβλήματος απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα προκειμένου να βοηθήσει τις πληγείσες χώρες» δήλωσε η Γκρίνινγκ σε μια ανακοίνωση.

Εξάλλου οι διευθύνοντες σύμβουλοι 11 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ένωσαν τις φωνές τους με εκείνους που απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να εντείνουν τη μάχη εναντίον της ασθένειας, προειδοποιώντας ότι απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής.

«Χωρίς την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας η κατάσταση αυτών των οικονομιών, πολλές εκ των οποίων μόλις τώρα αρχίζουν να επιστρέφουν στη σταθερότητα έπειτα από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου, θα γίνει ακόμα πιο καταστροφική» υπογράμμισαν σε μια ανακοίνωση.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι ο αντίκτυπος της επιδημίας του Έμπολα στους ανθρώπους και τις οικονομίες των πληγέντων κρατών επιδεινώνεται εξαιτίας των αποφάσεων και των ενεργειών που επηρεάζουν το εμπόριο και τις μετακινήσεις. Πολλές γειτονικές χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις αεροπορικές μετακινήσεις και να απαγορεύσουν την είσοδο σε επισκέπτες από τις πληγείσες χώρες. Την ανακοίνωση προσυπογράφουν μεταξύ άλλων οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών ArcelorMittal, Randgold Resources, London Mining, IAMGOLD, Newmont, Aureus Mining, Hummingbird Resources.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact