ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανός υπ.Οικονομικών: Η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία να στηρίξει την οικονομία

«Προσαρμοζόμαστε στη νέα σχέση με την Ε.Ε»

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία που χρειάζεται για να βοηθήσει την οικονομία καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενώ ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2017.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναθεώρησε πτωτικά στο μισό την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας την επόμενη χρονιά στο 1,0%, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι φέτος η οικονομία θα αναπτυχθεί με λίγο ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

«Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει την αβεβαιότητα στις προβλέψεις του, και ενώ αναγνωρίζω ότι ίσως υπάρξουν κάποιες δύσκολες εποχές στο μέλλον, είμαι βέβαιος ότι έχουμε απαραίτητα εργαλεία για να στηρίξουμε την οικονομία καθώς προσαρμοζόμαστε στη νέα σχέση με την Ε.Ε.», ανέφερε ο Χάμοντ σε ανακοίνωση.

Ο Χάμοντ θα παρουσιάσει τα πρώτα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στις 23 Νοεμβρίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact