ΕΛΛΑΔΑ

Βρόμα και δυσωδία στη Φιλοσοφική Αθηνών: Αμφιθέατρα-χωματερές και διάδρομοι γεμάτοι με σκουπίδια [εικόνες]

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να μεταδώσουν όλη την αλήθεια. Και αυτό, διότι δεν μπορούν να απεικονίσουν τη δυσοσμία που φτάνει στη μύτη του επισκέπτη στο κτίριο της Φιλοσοφικής όταν πλησιάζει σε τουαλέτα.

Αυτό και πολλά ακόμη για την βρομερή κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Πανεπιστημιούπολης, αναφέρει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Απόστολος Λακασάς που επισκέφθηκε τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με τον φωτογράφο Ιωάννη Μπαρδόπουλο.

Οπως τονίζει, οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα, δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη γλίτσα που κολλάει στις σόλες των παπουτσιών του όταν περπατάει στους διαδρόμους. Διότι μπορεί η προηγηθείσα, από κάποιους, επιχείρηση καλλωπισμού της Φιλοσοφικής, λόγω της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, να έβαλε τάξη στα σημεία που συναντά ένας «επίσημος» προσκεκλημένος, όμως δεν κατόρθωσε να διαλύσει τη δυσωδία, ούτε και να κρύψει τα σκουπίδια από χώρους που βλέπουν οι φοιτητές και οι καθηγητές.

Ειδικότερα, η Φιλοσοφική -το δεύτερο, μετά το Πεντάγωνο, μεγαλύτερο κτίριο της Αττικής, που φιλοξενεί πάνω από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό- είναι στο έλεος των σκουπιδιών και της ακαθαρσίας. Σωροί τα σκουπίδια πάνω και κάτω από τους νιπτήρες, σε τουαλέτες που ζέχνουν. Στους διαδρόμους κυκλοφορούν κατσαρίδες, στις αίθουσες χάσκουν πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια τα σκουπίδια να περιοριστούν στις γωνίες.

Οι φοιτητές μίλησαν για τέσσερα κρούσματα μυκητίασης και προσβολής από ψείρες, τα οποία πάντως δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στο πρόβλημα της σχολής.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από το καλοκαίρι και έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες. Ηδη το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του. Ως τώρα, όπως προκύπτει, μόνιμη λύση δεν βρέθηκε, έτσι σε κάποια τμήματα οι καθηγητές δίνουν 10 ευρώ για καθαρίστρια, σε άλλα βρίσκονται περιστασιακές λύσεις -«έχουμε ακούσει ότι καθαρίζουν κάποιοι που αμείβονται με 2 ευρώ την ώρα», κατήγγειλαν χθες φοιτητές της Φιλοσοφικής- ή επιστρατεύονται φοιτητικές παρατάξεις για να συμμαζέψουν τον χώρο (υπήρξε καταγγελία στη Φιλοσοφική).

«Είναι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης δομών του ΑΕΙ. Ζητάμε το ΕΚΠΑ να προχωρήσει σε απευθείας προσλήψεις εργαζομένων για ειδικότητες που χρειάζεται, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χθες ο Νίκος Σμυρνιούδης, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Αθηνών και μέλος του ΜΑΣ (παράταξη της ΚΝΕ), που ανέδειξε το θέμα. «Στη Νομική η κατάσταση δεν είναι καλύτερη», πρόσθεσε φοιτητής της παράταξης από τη Νομική, επιβεβαιώνοντας και την κοσμητεύουσα (ελλείψει κοσμήτορα) της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου, που υποστήριξε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους φοιτητές, μπροστά στο θυρωρείο της σχολής, ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο στο ΕΚΠΑ και όχι μόνο στη Φιλοσοφική. Μάλιστα, η κ. Καραμαλέγκου, η υποψηφιότητα της οποίας για τη θέση κοσμήτορα στη σχολή θα κριθεί αύριο από το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, συνελήφθη από τον φακό να μεταφέρει σακούλες σκουπιδιών.

Η κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου, συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να μεταφέρει σακούλες σκουπιδιών

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact