ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» αιτημάτων στην Αμφίπολη: Απαντες θέλουν να επισκεφτούν τον τάφο


Βουλευτές, μητροπολίτες, επώνυμοι κι ανώνυμοι ζητούν να δουν από κοντά τα ευρήματα – Η άλλες φορές ευγενική και άλλες φορές ενοχλητική επιμονή τους οδήγησε την αρχαιολόγο της ανασκαφής κ. Περιστέρη να εκδώσει ανακοίνωση πως θα κάνει… ξεναγήσεις μετά την ολοκλήρωση της έρευνας

Το μυστικό που κρατούν καλά φυλαγμένο, προς το παρόν, οι Σφίγγες της Αμφίπολης θέλουν να μάθουν όσοι ζητούν να δουν από κοντά τη μεγάλη ανακάλυψη στο λόφο Καστά. 

Απλοί πολίτες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλησιάσουν, ή με ειδικά κιάλια να δουν από μακριά τον Τάφο, μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο που ψάχνουν με κάθε ευκαιρία να αποκτήσουν την αποκλειστικότητα των εικόνων, αλλά και πολλοί «διάσημοι» και «επώνυμοι» που επιστρατεύουν όλη τους την επιρροή για να κατορθώσουν να επισκεφθούν από τους πρώτους τον Τύμβο της Αμφίπολης. Βουλευτές, μητροπολίτες, «σελέμπριτις» και κάθε είδους φορείς της ευρύτερης περιοχής καταθέτουν τα αιτήματά τους σωρηδόν στο υπουργείο Πολιτισμού, ανυπόμονοι για να πλησιάσουν το μνημείο από τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν είναι λίγοι και όσοι προσπαθούν να το επιτύχουν με… ανορθόδοξα μέσα, βάζοντας δηλαδή «μέσον» τους γνωστούς τους για να πιέσουν την κατάσταση και να έχουν το προνόμιο να δουν από κοντά τα αρχαία μάρμαρα της Θάσου, τον περίβολο και τα εντυπωσιακά γλυπτά του Τάφου της Αμφίπολης.

Η κατάσταση έφτασε στο… απροχώρητο για την ομάδα που διενεργεί την επίπονη και ιδιαιτέρως σημαντική ανασκαφή στο λόφο Καστά, έτσι που η επικεφαλής αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη  αναγκάστηκε να εκδώσει ειδικό δελτίο τύπου με το οποίο ζητά ευγενικά από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος των εργασιών. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact