ΚΟΣΜΟΣ

«Βροχή» τα ισόβια στη Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Δικαστήριο της Άγκυρας επέβαλε σκληρές ποινές σε συνολικά 23 άτομα

Δικαστήριο της Άγκυρας επέβαλε σήμερα σε 23 πρόσωπα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης στο πλαίσιο της πρώτης απόφασης που λαμβάνεται στην πρωτεύουσα για μια υπόθεση που συνδέεται με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι 23 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και τη στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου, σύμφωνα με το Ανατολή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι πραξικοπηματίες ανάγκασαν τον γενικό γραμματέα της τουρκικής προεδρίας Φαχρί Κασιργκά να μπει μέσα σε ένα ασθενοφόρο και τον οδήγησαν σε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άγκυρα, από την οποία διευθυνόταν η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στη δίκη αυτή.

Σχεδόν 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου, χωρίς να υπολογίζονται οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας να καταλάβει την εξουσία στην Τουρκία ένα στρατιωτικό καθεστώς. Ο Γκιουλέν διαψεύδει κατηγορηματικά την κατηγορία.

Οι δικαστικές διαδικασίες που έχουν αρχίσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν ένα εύρος δίχως προηγούμενο στην Τουρκία. Σχεδόν 50.000 έχουν συλληφθεί σε αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων μετά τη 15η Ιουλίου και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact