ΚΟΣΜΟΣ

«Βυθίστε πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»: Οι στρατηγοί που είπαν «όχι» στον Ερντογάν

Σύμφωνα με τη διπλωματική συντάκτρια του Open TV, Αλεξία Τασούλη, οι προναφερθέντες είναι οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί που σύμφωνα με τη Die Welt αρνήθηκαν να υπακούσουν τις εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους στρατηγό, Γιασάρ Γκιουλέρ, (αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και διάδοχος του Χουλουσί Ακάρ), ναύαρχο, Αντνάν Οζμπάλ (αρχηγός των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων) Χασάν Κιουτσουκακπούζ (αρχηγός της αεροπορίας).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν κάποιος άλλος πρότεινε να ρίξουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και να σωθεί. Οι τρεις στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Είναι προφανές ότι οι στρατηγοί δεν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές Ερντογάν. Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, για να φτάσουν στο τελικό στάδιο της επίθεσης πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα σε επίπεδο προετοιμασίας. Επίσης, είναι προφανές ότι εκτίμησαν πως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πλήγμα χωρίς θύματα. «Ενδεχομένως να είπαν όχι για ένα θερμό επεισόδιο γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορούν εύκολα να αντεπεξέλθουν σε μία πολεμική σύγκρουση στην παρούσα φάση», λέει στο Ανοιχτό Κανάλι ο υποναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης.

«Οι δύο πλευρές είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι τόσο πολύ στριμωγμένος από Ε.Ε και από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που δεν θα κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση» σημειώνει από την πλευρά του στο Open TV ο υποναύαρχος ε.α Νίκος Σπανός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact