ΕΛΛΑΔΑ

«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους ενοικιαστές

Εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ιδιοκτητών διαμερισμάτων, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές για την επίτευξη του σκοπού τους, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 4 άτομα, (3 γυναίκες ηλικίας 38, 20 και 40 ετών και ένας 38χρονος άνδρας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της συμμορίας εντοπίζεται από το Φεβρουάριο του 2012, όταν οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών από οικίες ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν αρχικά οικίες ηλικιωμένων διαθέσιμες προς ενοικίαση και στη συνέχεια, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έρχονταν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Με την αιτιολογία της διευθέτησης των λεπτομερειών της εκμίσθωσης, εισέρχονταν στις κύριες οικίες των ηλικιωμένων, αποσπούσαν με διάφορους τρόπους την προσοχή τους και στη συνέχεια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν από το εσωτερικό, χρυσαφικά – κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Μάλιστα οι γυναίκες – μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην κινούν υποψίες, φρόντιζαν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους, επικαλούμενες ταυτόχρονα, τις δήθεν ιδιότητες της ιατρού, φοιτήτριας κ.α.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφεραν να αποσπάσουν από 13 οικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.720 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 62.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται επίσης, ότι οι δράστες προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας, κινητά τηλέφωνα, οι συνδέσεις των οποίων είχαν ενεργοποιηθεί με στοιχεία αλλοδαπών ατόμων.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact