ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χάκερ μας ξεναγεί «live» στο Dark Web

Μπορεί κάποιος να βρει έναν πληρωμένο δολοφόνο στο διαδίκτυο; Ένα όπλο ή ένα ψυχεδελικό ναρκωτικό που θα το αγοράσει σε ψηφιακό νόμισμα; Αν σκάψει βαθιά στο ψηφιακό σύμπαν μπορεί άραγε να νοικιάσει έναν χάκερ έτοιμο να καταστρέψει ψηφιακά ότι του ζητηθεί;

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά προσφέρονται στο «dark web» (ή αλλιώς «deep web» ή «dark net). Το σκοτεινό διαδίκτυο που αποτελείται από χιλιάδες κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες που δεν είναι ορατές στις μηχανές αναζήτησης του «κανονικού» διαδικτύου.

Ένας χάκερ με το ψευδώνυμο «D» μπήκε στην ολοσκότεινη καρδιά του «dark web». Σκοπός του να απαντήσει στο κατά πόσο στα άδυτα του «μαύρου» διαδικτύου εξαντλούνται ή όχι οι πιο αρρωστημένες ανθρώπινες φαντασιώσεις.

Τα όσα κατέγραψε ο φακός «διαδραματίζονται» στο παγκόσμιο ψηφιακό σύμπαν, ενώ δεν υπάρχει τρόπος διασταύρωσης για το κατά πόσο οι φρικιαστικές προσφερόμενες «υπηρεσίες» αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή όχι.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνιστούν στους πολίτες να μην επιχειρήσουν με κανέναν τρόπο να περιηγηθούν στο «darkweb», καθώς μπορεί να βρεθούν ακόμα και χωρίς να το θέλουν εκτεθειμένοι απέναντι στο νόμο.

Οι σελίδες στις οποίες περιηγήθηκε ο χάκερ «D» σοκάρουν: «Είμαστε μία ομάδα τριών πληρωμένων δολοφόνων που δουλεύουμε στην Αμερική και την Ευρώπη. Το ‘συμβόλαιο’ εκτελείται σε διάστημα μίας έως τρεις εβδομάδες ανάλογα με τον στόχο. Μοναδικός κανόνας: Δεν εκτελούμε παιδιά κάτω των 16 ετών και τους κορυφαίους δέκα πολιτικούς του κόσμου».

Ακόμα και οι αρμόδιοι αξιωματικοί των διωκτικών Αρχών αδυνατούν να εντοπίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από την «δολοφονική» αγγελία και έτσι παραμένει άγνωστο αν πράγματι υπάρχουν εκεί έξω πληρωμένοι δολοφόνοι που ζητούν bitcoins (ψηφιακό νόμισμα) για να αφαιρέσουν ζωές.

Όσο σερφάρει κάποιος στο «βαθύ» web ανακαλύπτει όλο και περισσότερες αρρωστημένες υπηρεσίες. «Θέλεις να καταστρέψεις μία εταιρία ή τη ζωή κάποιου; Μπορώ να το κάνω. Είμαι επαγγελματίας χάκερ από 16 χρονών και βγάζω πολλά λεφτά από αυτό τα τελευταία 20 χρόνια.

Θα μπορούσα να είμαι ένας απλός πληροφορικός που βγάζει 50 ευρώ φτιάχνοντας υπολογιστές αλλά δεν θέλω τέτοια ζωή. Η μικρότερη αμοιβή που μπορώ να πάρω για μία απλή δουλειά είναι 200 ευρώ. Αν δεν τα καταφέρω ζητάω μέσω e-mail περισσότερες πληροφορίες για το θύμα», γράφει χάκερ που αναλύει τις… δεξιότητές του και τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» του.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact