ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός για τα «πρωϊνάδικα» και το πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή

Χριστοδουλοπουλου: Κάνουμε μάχες για τα τηλεοπτικά πρωινά; – Βορίδης: Είστε με τα καλά σας;

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τον έλεγχο Πόθεν Έσχες των νέων καναλαρχών .

Το θέμα προέκυψε όταν η ΝΔ ζήτησε να κληθούν στη Βουλή οι τέσσερις υπερθεματιστές των καναλιών προκειμένου να διερευνηθεί η διαδικασία ελέγχου του Πόθεν Έσχες τους . Από την πλευρά της η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι τα Πόθεν Έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών έχουν ήδη ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή. Πρότεινε, πάντως, να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν όμως στην ανάγκη να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους με αποτέλεσμα να υψωθούν οι τόνοι.

«Θέλετε να κάνουμε την επιτροπή τσίρκο !» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου στον Μάκη Βορίδη και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει η ΝΔ και στην Εξεταστική Επιτροπή. «Κάνουμε μάχες για τα τηλεοπτικά πρωινά;» ρώτησε δηκτικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

«Είστε με τα καλά σας;» απάντησε σε έντονο ύφος ο Μάκης Βορίδης στην κυρία Χριστοδουλοπούλου και την  κατηγόρησε ότι διολισθαίνει στον αυταρχισμό. «Δεν θα ανεχθώ να μου κάνετε συνδικαλισμό !» ανταπάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Έπειτα από έντονο διάλογο ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου και τους βουλευτές Μάκη Βορίδη (ΝΔ) και Ευάγγελο Βενιζέλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη), η συζήτηση επί της αιτήσεως της ΝΔ για πρόσκληση των προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Οι βουλευτές κ.κ. Βορίδης και Βενιζέλος, ζήτησαν να προηγηθεί στην Ημερήσια Διάταξη το συγκεκριμένο θέμα και να γίνει δεκτό από την Επιτροπή το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, ώστε να κληθούν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και όποια άλλα πρόσωπα κριθεί ότι εμπλέκονται σε αυτόν. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης.

Την πρόταση να προηγηθεί το θέμα στη συζήτηση της Επιτροπής απέρριψε η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και αποφάσισε τη μετάθεσή του την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί. Προηγουμένως, ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την αίτησή τους με το αιτιολογικό ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης καθώς, αφενός η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα για έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Το γεγονός, πυροδότησε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για να πει πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες – στην οποία επίσης είναι πρόεδρος η κ. Χριστοδουλοπούλου – έχει την υποχρέωση ελέγχου των οικονομικών μέσων των εμπλεκόμενων προσώπων όχι απλώς των «πόθεν έσχες».

«Ζητούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε στο να γίνει έλεγχος των «πόθεν έσχες» των εμπλεκόμενων προσώπων στον διαγωνισμό μέσα σε δύο ημέρες. Και δεν λέμε να ξανασυζητήσουμε την αντισυνταγματικότητα. Δεν περίμενα να λέει η πρόεδρος ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής, τόσο σοβαρά θέματα της ενημέρωσης του πολίτη και να επιμένει σε απαξίωσή της» σημείωσε.

Για προσπάθεια να στρέψουν το ενδιαφέρον σε θέματα επικαιρότητας «όπως έγινε με την περίπτωση της “Τσατανιάδας”, κατηγόρησε τους βουλευτές η κ. Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας πως επιδίδονται σε πρωινό “σόου”.

«Θεωρείτε τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, με κυβερνητική καθοδήγηση, επικαιρότητα; Θεωρείτε επικαιρότητα κι όχι ουσία το να ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών με τα λεγόμενα του προέδρου της επιτροπής ελέγχου του διαγωνισμού αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών ότι “του πέφτει βαριά η λέξη έλεγχος των πόθεν έσχες”; Τα θεσμικά ζητήματα της ενημέρωσης του πολίτη και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης δεν είναι προς εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών; Πως απαξιώνετε έτσι την Επιτροπή στην οποία προεδρεύτετε;» επανήλθε ο κ. Βορίδης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact