ΕΛΛΑΔΑ

Χάος με τη νομοθετική ρύθμιση για τον Νίκο Ρωμανό

Επιστολή μέσω της οποίας λένε όχι στην πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να μπορεί να σπουδάζει εξ’ αποστάσεως ο γιος τους, έδωσαν στην δημοσιότητα οι γονείς του 21χρονου Νίκου Ρωμανού.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου έλεγε ψέματα όταν πως προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους. Χαρακτηρίζουν πολιτικό κρατούμενο το γιο τους Νίκο και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας».

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όχι άλλα νεκρά παιδιά

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.
Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.
Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

Αθανασίου: Σπουδές εξ αποστάσεως για ανήλικους και νεαρούς κατάδικους

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αιτιολόγησε την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, καθώς «ο κ. Ρωμανός εκτός από κατάδικος ήταν και υπόδικος, εκκρεμούν δηλαδή σε βάρος του και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις. Στους υπόδικους, βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να παρασχεθεί σχετική άδεια με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, κάτι που δεν είχε γίνει».

Παράλληλα, επανέλαβε την προαναγγελία που έκανε την Τετάρτη για νομοθετική ρύθμιση για σπουδές εξ αποστάσεως για ανήλικους και νεαρούς κατάδικους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα ήταν αντιφατικό «να λέμε μπράβο στα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν και από την άλλη να τους στερούμε τη δυνατότητα να σπουδάσουν», ενώ επεσήμανε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου η πολιτεία αύξησε τα καταστήματα κράτησης όπου υπάρχουν ανήλικοι σε επτά».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι «νόμο ζητούν τα κόμματα, να παρέχεται άδεια σε κάθε περίπτωση», είπε ότι «αν και δεν έχω ολοκληρώσει τις επαφές μου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ακριβώς αυτό, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα».

Σκουρλέτης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και την απόρριψη του αιτήματός του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια του briefing είπε πως η στάση αυτή δείχνει «αναλγησιά,αυταρχισμό και εκδικητικότητα».

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού;», διερωτήθηκε και με αφορμή και την επέτειο Γρηγορόπουλου ανέφερε πως «δεν ξέρουμε ποια σκοπιμότητα μπορεί να καλλιεργεί. Φοβάμαι περισσότερο ότι οι χειρισμοί στο θέμα Ρωμανού αντικειμενικά διαμορφώνουν μια εκρητική κατάσταση».

Στην ίδια κατεύθυνση, πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα  χθεσινές δηλώσεις του κ. Αθανασιου περί πολιτικής εκμετάλλευσεης απο κάποιους χώρους δείχνουν τη σκληρότητα αλλά και ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πέρα απο τη ΝΔ έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος του Ρωμανού».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact