ΕΛΛΑΔΑ

Χάος με τους μετανάστες -Σήμερα συνάντηση Μουζάλα-δημάρχων

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το μεταναστευτικό μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχων. Οι δημοτικές αρχές επιμένουν πως η κυβέρνηση δεν τους έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της για τη στέγαση και τη φιλοξενία των μεταναστών. 

Θα μεταφερθούν στα παλιά υπόστεγα επισκευής αεροσκαφών στο Ελληνικό;
Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποστήριξε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν μετανάστες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και συγκεκριμένα σε παλιά υπόστεγα επισκευής αεροσκαφών, τα γνωστά Τολ μεγέθους 3.500τ.μ.
Μάλιστα ο κ. Παπανικολάου εξέφρασε την ανησυχία του για το ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια τόσο των ανθρώπων που θα μπουν σε αυτά τα παλιά υπόστεγα, όσο και την ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τη δημόσια υγιεινή. Πάντως όπως γράφει και το vimaonline.gr (σάιτ Νοτίων προαστίων), συνεργεία διαμορφώνουν τον περιβάλλοντα χώρο ενώ νταλίκες έχουν μεταφέρει εξοπλισμό μέσα στα Τολ.

Στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ένα από τα τρία Τολ που θα εγκατασταθούν οι  μετανάστες βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από τον οικιστικό ιστό του Ελληνικού αλλά και κοντά στους σταθμούς του μετρό Ελληνικού και Αργυρούπολης, πράγμα που θα διευκολύνει και τις μετακινήσεις τους σε όλη την Αττική. 

Καταστροφές στο γήπεδο του χόκεϊ
Οι συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο του χόκεϊ είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί και να λεηλατηθεί η εγκατάσταση.

Οπως δημοσιεύει και vimaonline.gr, τζαμαρίες σπασμένες, πυροσβεστικές φωλεές λεηλατημένες, πόρτες και παράθυρα ξηλωμένα, σκουπίδια σκορπισμένα παντού, αλουμίνια ξηλωμένα τα οποία χρησιμοποιούσαν σαν ρόπαλα ακόμα και ψευδοροφές ξηλωμένες είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς πλέoν.

Τα σενάρια για επαναλειτουργία των κέντρων σε Αμυγδαλέδα και Κόρινθο
Την επαναφορά και επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο εξετάζει τώρα η κυβέρνηση. Οι λύσεις του Τάε Κβον Ντο και του γηπέδου του χόκεϊ δεν ήταν αποτελεσματικές αφου προκλήθηκαν επεισόδια και συμπλοκές.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την περίπτωση του Ελληνικού δεν την έχει εγκαταλείψει τελείως η κυβέρνηση, ωστόσο το γήπεδο Χόκεϊ παραμένει ως πιθανή λύση για την μετεγκατάσταση μεταναστών. Η λύση αυτή συναντά όμως την σφοδρή αντίρρηση των δημάρχων των όμορων δήμων και των τοπικών κοινωνιών, για την ακαταλληλότητα του χώρου. Γι αυτό και η κυβέρνηση εξετάζει και τις επιλογές της Αμυγδαλέζας και του κέντρου στην Κόρινθο.

Αντιπροέδρος Κομισιόν: -Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει την είσοδο τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων, ιδιαίτερα δε για την Ελλάδα αυτό αποτελεί ένα δεύτερο σοκ μετά την κρίση, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Κ. Γκεοργκίεβα από τον Ελαιώνα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

Πέφτουν οι υπογραφές για την επιδότηση ενοικίου
Η κ. Γκεοργκίεβα βρίσκεται στην Αθήνα για να υπογράψει κοινή δήλωση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τη στήριξη 20.000 προσφύγων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα, εντάσσεται στις αποφάσεις της Συνόδου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, η Γκεοργκίεβα θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Τετ α τετ δημάρχων-Μουζάλα -Συνεχίζουν να έρχονται μετανάστες στον Πειραιά
Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και Δήμαρχοι που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες συναντώνται σήμερα Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 1 το μεσημέρι με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους για το θέμα μετά το κλείσιμο των συνόρων και την επιστροφή και συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών.
Από τις απαντήσεις που θα δοθούν από τον κ. Μουζάλα θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτό το εθνικής σημασίας θέμα.

Πάνω από 1500 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Πειραιά
Πάνω από 1500 πρόσφυγες έφτασαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία. Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη και τη Χίο μετέφερε 1380 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, μετέφερε 165 πρόσφυγες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact