ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Πάνω από 3.000 προσλήψεις ιατρών στις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας

«Πρόκειται για ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα ανάσχεσης του brain drain»

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) με καταρχήν δημόσια δαπάνη 73,5 εκατ. ευρώ, ανακοινώνουν το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την Υγεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι: «Το νομοσχέδιο συνιστά τομή και για έναν ακόμη λόγο. Δρομολογεί τη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό τα τελευταία 10 χρόνια. Πάνω από 3.000 προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού θα γίνουν άμεσα προκειμένου να στελεχωθούν οι πρώτες 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας που προβλέπονται. Και θα ακολουθήσουν και νέες προσλήψεις, όσο οι μονάδες αυξάνονται, μέχρι τις 800 σε όλη την Ελλάδα, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός.

Πρόκειται για νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας που δίνουν σημαντικά κίνητρα στους νέους επιστήμονες (γιατρούς και άλλες ειδικότητες) να παραμείνουν στη χώρα και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Πρόκειται για ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα ανάσχεσης του brain drain, της φυγής δηλαδή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό που προκάλεσε η κρίση και οι σκληρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προκατόχων μας».

Όπως είπε: «Διεθνώς, κυριαρχεί η ανάγκη για διεύρυνση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε στρώματα του πληθυσμού, σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που βρέθηκαν εκτός συστήματος, αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Η ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των αποκλεισμών, υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, διεύρυνσης του δημόσιου χώρου και στην υγεία, δημιουργεί ευρύτατες συναινέσεις, πολύ πέραν των ορίων της αριστεράς και οδηγεί σε απομόνωση των πιο ακραίων, συντηρητικών φωνών.

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε πολύ πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία όπου η εξαιρετική, απρόσμενη για πολλούς, επιτυχία των Εργατικών του Τζέρεμυ Κόρμπυν βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην υπεράσπιση του NHS, του βρετανικού ΕΣΥ, ενώ και στις ΗΠΑ μόλις πριν λίγες μέρες, η προσπάθεια ξηλώματος της μεταρρύθμισης Ομπάμα για τη δυνατότητα πρόσβασης δεκάδων εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έπεσε στο κενό, καθώς καταψηφίστηκε ακόμα κι από ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact