ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η συμφωνία που πάει να κλείσει είναι μπάλωμα

«Κάποιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ακόμα ισχύει το δόγμα του Γκέμπελς»

«Πληρώνουμε, δυστυχώς, όλοι μαζί το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόσο τα μέτρα για τη μείωση του αφορολογήτου όσο και τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων έχουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας, παράλληλα, τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει το κρέας, ψάρι». «Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να συσκοτίσει την πραγματικότητα, ξέχασε τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις, πριν από μερικούς μήνες», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, «που το έχει συμφωνήσει ήδη επί της αρχής» και «επιχειρεί να γραπωθεί από τα περιβόητα αντίμετρα, τα οποία θα είναι επί πιστώσει, ενώ τα μέτρα για τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων θα είναι τοις μετρητοίς».

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης εξαπολύει επίθεση κατά υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι «είναι αμετανόητοι και πιστεύουν ότι ακόμα ισχύει το δόγμα του Γκέμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό». Επίσης, κάνει λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει τα μέτρα και να δώσει άλλοθι στους βουλευτές της για να τα ψηφίσουν».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παράλληλα, δηλώνει ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις όπως λ.χ. η απελευθέρωση της ενέργειας, αν συμφωνούμε με τις επιμέρους ρυθμίσεις, ασφαλώς θα δώσουμε θετική ψήφο».

Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει «μπάλωμα» τη συμφωνία που πάει να κλείσει και εκτιμά ότι θα παραμείνουν εκκρεμότητες σε σχέση με τον ρόλο και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που μπορεί να παραπεμφθούν για το Φθινόπωρο.

Όσο για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών της ΝΔ, μετά από εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι η ΝΔ, ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθεί για συνεργασία σε όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Από εκεί και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία «μιας πλατιάς, πατριωτικής μεταρρυθμιστικής συμμαχίας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact