ΚΟΣΜΟΣ

«Χε, Χο, Αριστερά!» -Το σύνθημα για να «αναστήσουν» τον Φρανσουά Ολάντ [εικόνες]

Υπουργοί και στελέχη που στηρίζουν τον Φρανσουά Ολάντ διοργάνωσαν εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα αμφιθέατρο στην Ιατρική Παρισιού, για να στηρίξουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος ο Ολάντ δεν ήταν παρών, αλλά η προσπάθεια έγινε. Η προεδρική εκλογή είναι σε λιγότερο από έναν χρόνο και ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ της δημοφιλίας του ενώ οι 2 στους 3 Γάλλους δεν θέλουν να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Εγκέφαλος της εκδήλωσης «Χε, Χο, Αριστερά!» ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Λε Φολ, ο οποίος απαρίθμησε τα θετικά της προεδρίας Ολάντ. Αλλοι τέσσερις υπουργοί δίπλα του είχαν επιλεγεί για να συνεχίσουν τα εγκώμια στον Ολάντ: η υπουργός Παιδείας, η υπουργός Υγείας, ο υπουργός Εδαφών και ο υπουργός Κατοικίας.


Στην εκδήλωση έπαιξαν βίντεο και στις ομιλίες τους οι τέσσερις υπουργοί προσπάθησαν να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Ολάντ για την οικονομική πολιτική του και για την διαχείριση κρίσιμων θεμάτων.
Ακολουθώντας τα βήματα του ιδίου του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος εμφανίστηκε στο κρατικό κανάλι και δήλωσε ότι στην Γαλλία «όλα πάνε καλύτερα», οι υπουργοί που τον στηρίζουν προσπάθησαν να επανακατασκευάσουν ένα θετικό προφίλ για τη θητεία του Ολάντ. «Είναι γεγονός, όλοι οι μακρο-οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε άνοδο» είπαν οι πέντε υπουργοί, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ότι η ανεργία αυξήθηκε.
Ολα δείχνουν ότι ο Φρανσουά Ολάντ και οι στενοί του σύμμαχοι εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική της κυβέρνησης αλλά ο τρόπος που αυτή επικοινωνείται και το αμπαλάζ με το οποίο προσφέρεται, γράφει η Le Monde, εξαιρετικά επικριτική για την πρωτοβουλία στήριξης του γάλλου προέδρου. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι ακροατές στην αίθουσα ήταν μόνο οι συνεργάτες και οπαδοί των πέντε υπουργών. «Το έκαναν για να καθησυχάσουν ο ένας τον άλλο», αναφέρει δηκτικά η Le Monde και προσθέτει ότι τα 500 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί χειροκροτούσαν ξέφρενα κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα Ολάντ.


Στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης παρευρέθηκε σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο, αλλά όχι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Παρόντες ήταν επίσης όλοι οι συνεργάτες από το γραφείο του Ολάντ στην προεδρία. «Είχε περισσότερο τα χαρακτηριστικά μιας ομαδικής ψυχοθεραπείας» έγραψε ειρωνικά η Liberation.

«Χε, Χο» το τραγουδάκι των επτά νάνων
Η εκδήλωση αλλά κυρίως το σύνθημα έγιναν viral και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αρνητικά σχόλια και ειρωνείες. Ειδικά το «Χε, χο» που ήταν το τραγουδάκι των επτά νάνων στο παραμύθι της Χιονάτης, σάρωσε σαν hashtag.

«Χε, Χο η Αριστερά! -Υπάρχει κανείς;» ειρωνεύεται ένα σκίτσο:

Οι επτά νάνοι έγιναν viral το βράδυ της εκδήλωσης -«Απόψε είναι το Χε, Χο Αριστερά, αύριο θα είναι «Χε, Χο η ανεργία».

Στο παρακάτω σκίτσο της Le Monde, ο Ολάντ είναι στο νοσοκομείο (όπου έγινε η εκδήλωση υπεράσπισής του), γεμάτος σωληνάκια. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο υπουργός του Στεφάν Λε Φολ, ντυμένος γιατρός, και του φωνάζει: «Σήκω και περπάτησε!» (όπως λέμε στον νεκρό Λάζαρο):

 

Κάποιος χρήστης έγραψε: «Χε, Χο, σας κλέβουμε το χρήμα, Λα, λα, λα»:

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact