ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Τσίπρας: Η σημερινή συνεργασία θα στείλει ένα μήνυμα για την ειρήνη, την προκοπή και τη σταθερότητα στην περιοχή

Την πεποίθηση ότι και η σημερινή τρίτη κατά σειρά τριμερής συνεργασίας κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, θα στείλει ένα μήνυμα για την ειρήνη, την προκοπή και τη σταθερότητα στην περιοχή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Με τη σφραγίδα του εξοχότατου προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου του κ. Σίσι και του φίλου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στις σχέσεις των τριών χωρών, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι αυτά που θα συνυπογράψουν σήμερα, θα αποτελέσουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και μήνυμα ότι ως θεματοφύλακες της σταθερότητας, έχουμε να κάνουμε βήματα για την ειρήνη.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι ευχαρίστησε τους άλλους δύο ηγέτες για την τρίτη κατά σειρά τριμερή συνάντηση που, όπως είπε, αντανακλά τις βαθιές σχέσεις των τριών χωρών, συμβάλλει στην ανάπτυξη των λαών τους και στη συνεργασία και τον συντονισμό σε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προνόμια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των λαών μας, πρόσθεσε ο κ. Σίσι, και συμφώνησε ότι η συνεργασία αυτή στέλνει μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας.

Τις ευχαριστίες του για την άρτια οργάνωση της συνάντησης κορυφής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και τόνισε: «Η συνάντηση αυτή δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτή η συνεργασία έχει στόχο την ειρήνη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός».

Σημείωσε, ακόμη, ότι η συνεργασία αυτή επιτρέπει στην Ελλάδα και την Κύπρο, να προωθήσουν με πιο έντονο τρόπο την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή, και από την πλευρά της Αιγύπτου για την προώθηση κοινών συμφερόντων στην Ισλαμική Διάσκεψη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact