ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασε ο Χαρδούβελης: Δεν υπηρετώ κανέναν


«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι και ποια ήταν η καριέρα μου» – «Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον» – «Από τη θέση αυτή θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον»

Σε προσωπικό ξέσπασμα προχώρησε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη Βουλή μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του ως υπουργού Οικονομικών. 

Μετά την κριτική που του άσκησε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Αθανασίου για το γεγονός ότι προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Χαρδούβελης «άστραψε και βρόντηξε».

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα» ξεκίνησε ο κ. Χαρδούβελης 

Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον. Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην μπάντα.»

Αναφέρθηκε, τέλος, και στην απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ, όπως είπε, είχε την επιλογή και τις προσφορές για να φύγει «και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα». «Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact