ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασμα κατοίκων της Μάνδρας κατά της Δούρου: Ντροπή σας, μας αφήσατε αβοήθητους [βίντεο]

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας κάτοικοι και επιχειρηματίες της Μάνδρας ξέσπασαν κατά της Ρένας Δούρου.

«Ντροπή σας, μας αφήσατε αβοήθητους», φώναζαν έξαλλοι οι πληγέντες από τη φονική πλημμύρα, τη στιγμή που η περιφερειάρχης Αττικής ήταν στο βήμα. Απαιτούσαν από την κ. Δούρου να μάθουν τις άμεσες κινήσεις της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ένας από τους κατοίκους κατέβηκε από το αμφιθέατρο και κινήθηκε προς το μέρος της κ. Δούρου, απαιτώντας από εκείνη να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων της Μάνδρας.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κ. Δούρου είχε αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι συνεδριάσεις «σε αρένα εντυπώσεων και εκμετάλλευσης της τραγωδίας από εκείνους που δεν έχουν να προσφέρουν παρά μόνο άναρθρες κραυγές στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. Από εκείνους που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την απώλεια τόσων ζωών».

H διοίκηση της Περιφέρειας κατέθεσε στη συνεδρίαση μία σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική.

Βάση των προτάσεων η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης με τη λήψη σειράς μέτρων προστρέχει για την ανακούφιση των πληγέντων, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ προωθεί και ειδική ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ενδεικτικά, η Περιφερειακή Αρχή ζητά:

– Πρόβλεψη για συντάξεις χηρείας και πρόσληψη τέκνων των θυμάτων της τραγωδίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επέκταση της ρύθμισης που αφορά στα θύματα τρομοκρατίας (ν. 1897/1990).

– Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις της περιοχής.

– Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, για κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν έως ότου αυτά επανακαταστούν λειτουργικά, πέραν της αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

– Ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) όλων των παροχών ρεύματος των πληγεισών δημοτικών ενοτήτων και επιδότηση ρεύματος στις πληγείσες κατοικίες.

– Αναστολή πληρωμών δανειακών υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες περιπτώσεις και παύση κάθε διαδικασίας αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Σε θεσμικό επίπεδο, η Περιφερειακή Αρχή ζητά, μεταξύ άλλων:

– Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων.

– Απομάκρυνση, εγκατάλειψη και κατά προτεραιότητα κατεδάφιση κτιρίων ή εγκαταστάσεων εντός ρεμάτων που χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΥΠΟΜΕΔΙ, όπως διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς, διευθέτηση λεκάνης απορροής Ερασίνου, έργα διευθέτησης ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατ. Αττικής, έργο διευθέτησης χειμάρρου Αγ. Γεωργίου Θριασίου Πεδίου, έργο διευθέτησης ρέματος Αχαρνών – Καναπίτσα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact