ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Απελάσεις-εξπρές για 22 πρόσφυγες με παραβατική συμπεριφορά [εικόνες & βίντεο]

Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση και με συνοπτικές διαδικασίες προχωρεί σε απελάσεις – εξπρές προσφύγων και μεταναστών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης, 21 Ιουνίου 2016, από το λιμάνι της Χίου αναχώρησαν 22 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» για την Καβάλα, όπου θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και εν συνεχεία θα απελαθούν στην Τουρκία.

Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αστυνομικές διευθύνσεις είναι να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους προσφύγων και μεταναστών και να στέλνονται σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, απ΄ όπου και θα απευλαύνονται με την πάγια διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τους 22 που έφυγαν από τη Χίο για την Καβάλα, πρόκειται – όπως εξήγησε στον astraparis.gr – στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο νησί, στους χώρους φιλοξενίας της ΒΙΑΛ, της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, με την ίδια διαδικασία (απελάσεις – εξπρές) θα αντιμετωπίζονται στο εξής όσοι εμπλέκονται σε κάθε είδους επεισόδια μέσα στους καταυλισμούς. Οι πρωταίτιοι των επεισοδίων – καυγάδες μεταξύ προσφύγων και μεταναστών ή άλλα περιστατικά – θα εντοπίζονται και θα εφαρμόζεται η εντολή που έχει δώσει το Υπουργείο, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις, προσθέτει.

Στις περιπτώσεις αυτές τυχόν αιτήματα ασύλου που έχουν υποβληθεί δεν θα λαμβάνονται υπόψη και στην ουσία ακυρώνονται με έκτακτη διοικητική διαδικασία.

Με συνοδεία δύο περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της αστυνομίας έφτασαν λίγα λεπτά πριν τις οκτώ στο λιμάνι της Χίου δύο μικρά βαν της αστυνομίας με τους 22 πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά τον κατάπλου του «Νήσος Μύκονος» τα βαν μπήκαν στο εσωτερικό του πλοίου, όπου και αποβίβασαν τους κρατούμενους, οι οποίοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες ανά δύο ή τρεις.

Πηγή: astraparis.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact