ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Εμφανίστηκε και αποσύρθηκε η πληροφορία για απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Δακρυγόνα το πρωί κοντά στο Πολυτεχνείο

Απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κινεζικής Global Times, εφημερίδας που ανήκει στην επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Ημερησία.

Την πληροφορία μετέδωσε η εφημερίδα σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter επικαλούμενη πηγές, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ενώ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν γίνει ιδιαίτερα βίαιες τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο λίγο μετά, η πληροφορία περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αφαιρέθηκε από το Twitter της Global Times. Η ανάρτηση είχε γίνει στις 09:16 ώρα Ελλάδος και η εφημερίδα επικαλούνταν μη κατονομαζόμενες πηγές, ωστόσο ο διευθυντής της έκρινε ότι οι πληροφορίες για να στηρίξουν το δημοσίευμα «ήταν ανεπαρκείς», γι’ αυτό και αποσύρθηκε.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές η εφημερίδα είχε ανεβάσει την πληροφορία αυτή στον αγγλόφωνο λογαριασμό της στο Twitter, αλλά στη συνέχεια την απέσυρε. «Έλεγξα απλώς πώς περιήλθε στην κατοχή μας η πληροφορία. Το συμπέρασμά μου είναι ότι η πληροφορία δεν επαρκεί για να στηρίξουμε αυτή την αποκλειστική είδηση. Ζήτησα να αφαιρεθεί το δημοσίευμα» έγραψε στα αγγλικά στο Twitter ο διευθυντής της εφημερίδας Χου Σιτζίν.

Το Twitter έχει τεθεί εκτός λειτουργίας στην Κίνα, αλλά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιτρέπεται γενικώς να λειτουργούν τους δικούς τους λογαριασμούς στο Twitter καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα ευρύτερο διεθνές αναγνωστικό κοινό για τις εκδόσεις της.

Η πρώην βρετανική αποικία παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα από τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές, τους οποίους η αστυνομία κατηγόρησε ότι έριξαν βέλη εναντίον της, οι οποίοι έχουν κλείσει δρόμους και εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες διαδηλώσεων το κίνημα διαμαρτυρίας υιοθέτησε αυτή την εβδομάδα νέα τακτική, τη λεγόμενη «γενικευμένη κινητοποίηση». Συνίσταται στην αύξηση των δράσεων μικρής έκτασης, τις οποίες διεξάγουν μικρές ομάδες, κυρίως φοιτητών, με στόχο να εξαντλήσουν την αστυνομία.

Σχολεία και πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά σήμερα και τα νοσοκομεία ανέβαλαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις. Πολλά καταστήματα επίσης δεν άνοιξαν.

Εξάλλου η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact