ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζεται η πολιορκία στην Πολυτεχνική Σχολή, δεκάδες συλλήψεις

Να «παραδοθούν» κάλεσε τους διαδηλωτές η Κάρι Λαμ – Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο

Στην τρίτη ημέρα μπαίνει το αδιέξοδο με επίκεντρο το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, όπου περίπου 100-200 φοιτητές παραμένουν οχυρωμένοι μέσα και περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το BBC, οι διαδηλωτές, που παραμένουν μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή από την περασμένη εβδομάδα, αρχίζουν και ξεμένουν από προμήθειες.

Η Αστυνομία συλλαμβάνει όποιον επιχειρεί να διαφύγει, με την κατηγορία της συμμετοχής σε ταραχές, κατηγορία που σημαίνει 10ετή ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το βράδυ της Κυριακής, οι αρχές προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο, απειλώντας να χρησιμοποιήσουν πραγματικές σφαίρες εάν συνεχίζονταν οι επιθέσεις. Αργότερα οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το Πολυτεχνείο, ενώ οι διαδηλωτές τους πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες με αυτοσχέδιους καταπέλτες.

Χθες Δευτέρα δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία ενώ επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τον χώρο της Σχολής. Ορισμένοι κατάφεραν να κατέβουν με ανεμόσκαλες σε σημείο όπου τους περίμεναν άλλοι με μοτοσικλέτες, απομακρύνοντάς τους από το σημείο.

Το ξέσπασμα βίας στην Πολυτεχνική Σχολή είναι ένα από τα πιο έντονα που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια των πολύμηνων ταραχών στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλωτές έχουν πέντε βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή έρευνας για τις αστυνομικές βιαιοπραγίες. Ο πραγματικός φόβος, όμως, που πυροδοτεί τις αντιδράσεις είναι η Κίναννα υπονομεύσει τις ελευθερίες και την ταυτότητα της αυτόνομης επικράτειας.

Τι γίνεται σήμερα

Περίπου 100 με 200 διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ τον δρόμο της εξόδου παίρνουν ορισμένοι που υποφέρουν από υποθερμία και τραύματα στα πόδια.  Ένας διαδηλωτής εξήγησε πως επέλεξε να βγει από τη Σχολή λόγω «της πείνας και του κρύου» προσθέτοντας πως μέσα στο Πολυτεχνείο πολλοί είναι τραυματισμένοι και χωρίς αρκετά είδη πρώτων βοηθειών.

Βουλευτής είχε προειδοποιήσει πως οι διαδηλωτές δεν είχαν αρκετές προμήθειες για να αντέξουν «ακόμα μία μέρα».

Ακόμα μία 16χρονη διαδηλώτρια είπε στο Reuters πως ήταν κοντά στο να «παραδοθούν».

«Προσπαθούμε να διαφύγουμε από χθες το πρωί, αλλά δεν βρίσκαμε έξοδο διαφυγής και φοβόμασταν πως θα μιας πιάσουν. Ήταν ο μόνος τρόπος… Ήμουν απελπισμένη» πρόσθεσε.

Ακόμα διακόσιοι διαδηλωτές κάτω των 18 ετών είχαν εγκαταλείψει χθες τους χώρους του Πολυτεχνείου. Περίπου 100 ενήλικοι συνελήφθησαν.

Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ κάλεσε όλους τους διαδηλωτές να παραδοθούν, ζητώντας τους να βγουν ειρηνικά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Αστυνομίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact