ΕΛΛΑΔΑ

Η χορεύτρια στο στόχαστρο του Αλβανού πιστολέρο

Η 24χρονη, την οποία πολιορκούσε ερωτικά το μοιραίο βράδυ o ομοεθνής της μακελάρης περιγράφει στο «ΘΕΜΑ» πως η ίδια και οι θαμώνες στο μπαρ γλίτωσαν από τύχη τις σφαίρες του καλάσνικοφ

Tο γάζωμα με καλάσνικοφ στο μπαρ «Ετσι απλά» στο Μικρολίμανο επιτάχυνε τις διαδικασίες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού Αλμπερτ Μπάκο. Η χορεύτρια του club στο Μικρολίμανο του Πειραιά, την οποία μαζί με τη φίλη της πολιόρκησε ο Aλβανός πιστολέρο προκειμένου να ενδώσει στις ερωτικές του ορέξεις, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για τον απίστευτο εφιάλτη που βίωσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Οι πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Νοεμβρίου θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη της. Η Κωνσταντίνα μαζί με τη φίλη της ήρθαν τετ α τετ και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον μακελάρη που από θαύμα δεν σκόρπισε τον θάνατο στον Πειραιά. Η ίδια δίνει τις δικές της απαντήσεις στις πληροφορίες που θέλουν τον 31χρονο δράστη να προκάλεσε το περιστατικό μετά από έντονο καβγά που είχε μαζί με τις δύο κοπέλες οι οποίες αρνήθηκαν τον έρωτά του. Η 24χρονη βρισκόταν στο «Ετσι Απλα… Ελληνάδικο» για άλλη μία βραδιά προκειμένου να ψυχαγωγήσει τους πελάτες του νυχτερινού κέντρου με τις χορευτικές της ικανότητες.



Ταξιδιωτικές αναμνήσεις που ανέβαζε η 24χρονη Κωνσταντίνα στους λογαριασμούς της στα social media

Ολα κυλούσαν ήρεμα. Το club ήταν γεμάτο, ενώ η Κωνσταντίνα είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της. Στο νυχτερινό κέντρο είχε προσκαλέσει και μια φίλη της για να κάνουν παρέα όση ώρα δεν θα λικνιζόταν υπό τους ρυθμούς της μουσικής. Οι δύο νεαρές κάθονταν σε ένα τραπεζάκι, σε μια γωνιά του καταστήματος. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν σχεδόν τρεις το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν η γυάλινη πόρτα του καταστήματος άνοιγε και ο Αλμπερτ Μπάκο έμπαινε μέσα. Ο 31χρονος μακελάρης πλησίασε τις δύο κοπέλες. «Ηταν μαζί με δύο ακόμα άτομα. Αρχικά κάθισε σε μικρή απόσταση από μας. Δεν τον γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε στο τραπέζι μας, έκανε νεύμα στο γκαρσόνι να τον πλησιάσει και παράγγειλε δύο ποτά για να μας κεράσει. Αρχικά νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο εργαζόμενο στο club», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Κωνσταντίνα και τονίζει: «Οταν ήρθαν τα ποτά, του είπα “ευχαριστώ, αλλά δεν πίνω”. Ξεκίνησε να μας μιλάει – τόσο σε μένα όσο και στη φίλη μου. Δεν του έδινα σημασία. Τον κρατούσα σε απόσταση. Το ίδιο και η φίλη μου, στην οποία μιλούσε περισσότερο. Παρέμεινε στο τραπέζι μας για λίγη ώρα και στη συνέχεια επέστρεψε στους δύο φίλους του. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του».

Η ώρα πλησίαζε τέσσερις το πρωί όταν η Κωνσταντίνα, η οποία έχει καταθέσει στην αστυνομία για το ολιγόλεπτο τετ α τετ που είχε με τον Αλβανό πιστολέρο, σηκώθηκε από το τραπέζι που καθόταν μαζί με τη φίλη της. Ο 31χρονος μπορεί να είχε σταματήσει να ενοχλεί τις δύο κοπέλες με τις απρεπείς προτάσεις του, καθώς τα δύο κορίτσια με ευγενικό τρόπο τον απέρριψαν, ωστόσο παρέμεινε σε κοντινή απόσταση από αυτές. «Επρεπε να ετοιμαστώ για τη δεύτερη εμφάνισή μου. Πήγα σε έναν χώρο που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα του καταστήματος για να βάλω τα ρούχα της δουλειάς», δηλώνει η 24χρονη.

Οι δύο φίλοι του 31χρονου μακελάρη προσπαθούσαν να τον πάρουν από το club και να φύγουν. Ο ίδιος έδειχνε ανένδοτος, έως ότου αποφάσισε να φύγει μόνος του και να επιστρέψει με το καλάσνικοφ. Οι σφαίρες του πολυβόλου άρχισαν να γαζώνουν το νυχτερινό κέντρο τραυματίζοντας 15 άτομα. Η 24χρονη Κωνσταντίνα και η φίλη της πανικοβλήθηκαν.

«Βρισκόμουν στον χώρο που άλλαζα, όταν είδα τη φίλη μου να μπαίνει έντρομή. Μείναμε εκεί. Βγήκαμε όταν τελείωσε το περιστατικό. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος, ενώ αμέσως στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Μάθαμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολούσε ήταν αυτός που πριν από λίγη ώρα μάς είχε πλησιάσει», καταλήγει η Κωνσταντίνα.

Οι κοπέλες αμέσως μετά κλήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές και έδωσαν καταθέσεις για τα όσα είπαν με τον Αλβανό μακελάρη, ενώ ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές περιστατικό.

«Αλλαζα, όταν είδα τη φίλη μου να μπαίνει έντρομη. Μείναμε εκεί. Βγήκαμε όταν τελείωσε το περιστατικό. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Μάθαμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολούσε ήταν αυτός που πριν από λίγη ώρα μάς είχε πλησιάσει»

Αλμπερτ Μπάκο: O serial killer που ήθελε να γίνει αρχηγός της Μαφίας

Πώς η σύλληψη του Αλβανού πιστολέρο οδήγησε στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης αλβανικής συμμορίας στην Αθήνα

Στις 114 ημέρες που ο Αλμπερτ Μπάκο βρισκόταν εκτός φυλακών έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην κορυφή μιας άγριας συμμορίας αλλοδαπών που δεν είχε πεδίο δράσης και αντικείμενο. Η παρέα του έκανε από αρπαγές πορτοφολιών στο μετρό και κλοπές ποδηλάτων μέχρι δολοφονίες, εκβιασμούς και «σπρώξιμο» ναρκωτικών στις πιάτσες της Αθήνας.
Μέχρι που, στο μπαρ στο Μικρολίμανο, για τα μάτια μιας χορεύτριας και της φίλης της ο Αλβανός σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε στα τυφλά και τραυμάτισε 15 από τα περίπου 100 άτομα που έπιναν αμέριμνα το ποτό τους.

Ο Αλβανός κακοποιός Αλμπερτ Μπάκο από θαύμα δεν σκόρπισε τον θάνατο στο Μικρολίμανο

Και μπορεί ο 31χρονος Αλβανός πιστολέρο του Μικρολίμανου να ήταν ψυχωτικό άτομο με συμπεριφορά serial killer, όμως και οι υπόλοιποι της συμμορίας δεν πήγαιναν πίσω. Ο ένας, Αλβανός δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας, κατάφερε να κυκλοφορεί ελεύθερος για λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ ο άλλος συνεργός, ο άνθρωπος που τα ξημερώματα του Σαββάτου έσωσε τον Μπάκο διατάζοντας τον αδελφό του να τον φυγαδεύσει στο σπίτι του στο Γουδή, είναι αυτός που λίγες ημέρες αργότερα μέσα από το κελί του στις Φυλακές Πάτρας τον κάρφωνε στην Αστυνομία.

Στις παρυφές της άγριας συμμορίας κινούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των συμβολαίων θανάτου, ο διαβόητος εκτελεστής Μέτσι. Δούλευε για λογαριασμό μαφιόζικων ομάδων και για μερικές χιλιάδες ευρώ έσβηνε από τον χάρτη τους αντιπάλους τους. Θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία νεαρού Ελληνα ο οποίος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών για την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Νοέμβριο στο Νέο Ηράκλειο.

Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι οι σχέσεις του Μπάκο με τον Μέτσι, καθώς όλα δείχνουν ότι ο 31χρονος πιστολέρο του Μικρολίμανου ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του συνομήλικού του εκτελεστή της Μαφίας. Αλλωστε, όπως δείχνουν οι έρευνες της Ασφάλειας, η συγκεκριμένη συμμορία πήρε τη σκυτάλη από μία άλλη που εξαρθρώθηκε πριν από πέντε χρόνια και τα μέλη της φέρονται  να ανέπτυξαν σχέσεις με τον μακελάρη του Μικρολίμανου μέσα στις φυλακές.

Στον ανακριτή ο Μπάκο παρουσιάστηκε μόνος του. Χωρίς δικηγόρο, χωρίς να έχει αντιληφθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Την ίδια συμπεριφορά είχε και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Για την αιματηρή επίθεση στο μπαρ έριχνε την ευθύνη στο αλκοόλ δηλώνοντας πως δεν θυμόταν τίποτα. Μία εκδοχή που οι αναλυτές της Ασφάλειας δεν δέχονται, καθώς, όπως φαίνεται από τις κάμερες, ο Αλβανός με το καλάσνικοφ όχι μόνο δεν ήταν μεθυσμένος αλλά είχε τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεών του. Με την ίδια ευκολία που ο Μπάκο πυροβολεί μιλάει και στους αστυνομικούς. Μάλιστα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις ματωμένες ιστορίες του, δίνοντας και τα ονόματα των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές – σε πρωταγωνιστικό αλλά και περιφερειακό ρόλο.

Για τις Αρχές η εξάρθρωση της συμμορίας του Μπάκο ήταν μια ιστορία που έπρεπε να τελειώνει μέσα σε μία εβδομάδα. Για τον επονομαζόμενο και «Ταμτάκο» ή «Μάικελ» συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια που αποτελούνταν από αναλυτές οι οποίοι διαχειρίζονταν πληροφορίες και όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε επαφή με την ΕΚΑΜ έτσι ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα εντόπιζαν το στίγμα του Αλβανού serial killer να έκαναν τη μεγάλη έφοδο. Ωστόσο, η δουλειά της συγκεκριμένης ομάδας δεν έχει τελειώσει, αφού έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των τηλεφωνικών επαφών που έχουν κάνει τα μέλη της συμμορίας σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιηθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις της. Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν θα τους οδηγήσουν στη λύση πολλών μυστηρίων σχετικά με επιθέσεις, δολοφονίες και ληστείες, ακόμη και βασανισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Πηγη: protothema

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact