ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα η χώρα δε βγαίνει από την κρίση»

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο newsbeast για την κρίσιμη διαπραγμάτευση

Η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αποτελεί μια θετική εξέλιξη στις εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις που φαίνεται να έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση. Δείχνει ότι, έστω και στην ύστατη ώρα, το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος*

Αυτά που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί αποτελούν πάγιες θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Πράγματι, προτεραιότητα για τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεί η  επαρκής κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας, ενώ πάγια θέση των Επιμελητηρίων είναι ότι η χώρα χρειάζεται αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, για την προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

Ιδιαίτερα η επισήμανση στο κοινό ανακοινωθέν για ένα  ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Κυρίως, αν θέλουμε την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας, τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η όποια νέα συμφωνία, θα πρέπει να είναι ισοβαρώς κατανεμημένα.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και των δανειστών, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αύξηση της φορολογίας. Αυτή η επιλογή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, σε μια οικονομία που ήδη επιστρέφει στην ύφεση. Θα πρέπει άπαντες να συνειδητοποιήσουν ότι, χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και την κινητοποίηση της επενδυτικής δραστηριότητας, η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση.

Αναμένουμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να επιτύχει μια συμφωνία που θα διασφαλίσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., αλλά και από τους εταίρους της χώρας, να δώσουν μια ευκαιρία πραγματικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.

*Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact