ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Η κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα τον νόμο που χάριζε τα χρέη σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

«Να σταματήσει να παίζει τον μουτζούρη»

«Ο πρωθυπουργός, θα ήταν προτιμότερο, αντί να “παίζει τον μουτζούρη” και να θεωρεί ότι “κρατά στο χέρι” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να καταργήσει άμεσα το άρθρο 78 του νόμου 4146/13 που προβλέπει τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων και να επαναφέρει την απαίτηση του ελληνικού Δημοσίου,, αλλά και όλου του ελληνικού λαού, να επιστραφούν αυτά τα δάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες και στα τραπεζικά στελέχη, τα οποία, με το ίδιο άρθρο του ίδιου νόμου, είχαν αμνηστευθεί», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τη διαγραφή των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Χουντής ο οποίος προσπαθεί να ανακινήσει το σχετικό θέμα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπενθύμισε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από τα κόμματα της τότε συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκε από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, διέγραφε δάνεια ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τα δύο κόμματα, και τόνισε ότι «αποτελεί πράγματι πρόκληση και ύβρη, απέναντι σε χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι κινδυνεύουν σήμερα, λόγω της κρίσης, να χάσουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους».

«Θυμίζουμε μόνο ότι, φέτος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης κατά της φτώχειας, αποφάσισε να διαθέσει για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας ένδειας, για θέματα σίτισης, στέγασης και ηλεκτρικού ρεύματος, 108 εκατομμύρια ευρώ, από τα 200 που είχε προϋπολογίσει, τα μισά δηλαδή από αυτά που οφείλουν (220 εκ. ευρώ), ως δανεικά κι αγύριστα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας τολμήσει λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τα πάρει πίσω. Ανήκουν στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact