ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειάζεται μια ισορροπημένη συμφωνία»

Αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στην διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται μια ισορροπημένη συμφωνία» και ότι «τη στιγμή αυτή, το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το Grexit, αλλά το Brexit».

Σε ερώτηση της «Λα Στάμπα» σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Η απόσταση που μας χωρίζει, τώρα έχει μικρύνει. Επιθυμούμε μια λύση, όπως οι κύριοι Γιούνκερ και Ολάντ, όπως η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία, όμως, δεν συμφωνεί με τον Σόιμπλε. Η Καγκελάριος επιθυμεί να διαπραγματευθεί, έχοντας ως βάση και ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που ζητάμε, ακριβώς κι εμείς. Όχι μια συμφωνία λίγων εβδομάδων, αλλά πολλών ετών».

Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει, επίσης, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται αλλαγές στην αγορά της εργασίας και την ανάγκη να τύχει επανεξέτασης το σύστημα της συνταξιοδοτικής πρόνοιας», αλλά και ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός ολίγων ημερών». «Είναι αληθές ότι έχουμε ένα πρόβλημα ρευστότητας, όπως είναι επίσης αληθές ότι ο κ. Τσίπρας εξασφαλίζει, από τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό δημοτικότητας 77%. Πρέπει να αναγνωρίσουν, όλοι, ότι πρόκειται για τον μόνο (που είναι) σε θέση να αλλάξει την χώρα», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και καταλήγει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, λέγοντας ότι: «η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι η Lehman Brothers. Oι συνέπειες θα ήταν για όλους σοβαρές. Εμείς το ξέρουμε και για τον λόγο αυτό θέλουμε μια συμφωνία θετική για όλους. Θα αναλάβουμε το κόστος που μπορούμε να αναλάβουμε».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact