ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειάζεται μια ισορροπημένη συμφωνία»

Αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στην διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται μια ισορροπημένη συμφωνία» και ότι «τη στιγμή αυτή, το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το Grexit, αλλά το Brexit».

Σε ερώτηση της «Λα Στάμπα» σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Η απόσταση που μας χωρίζει, τώρα έχει μικρύνει. Επιθυμούμε μια λύση, όπως οι κύριοι Γιούνκερ και Ολάντ, όπως η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία, όμως, δεν συμφωνεί με τον Σόιμπλε. Η Καγκελάριος επιθυμεί να διαπραγματευθεί, έχοντας ως βάση και ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που ζητάμε, ακριβώς κι εμείς. Όχι μια συμφωνία λίγων εβδομάδων, αλλά πολλών ετών».

Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει, επίσης, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται αλλαγές στην αγορά της εργασίας και την ανάγκη να τύχει επανεξέτασης το σύστημα της συνταξιοδοτικής πρόνοιας», αλλά και ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός ολίγων ημερών». «Είναι αληθές ότι έχουμε ένα πρόβλημα ρευστότητας, όπως είναι επίσης αληθές ότι ο κ. Τσίπρας εξασφαλίζει, από τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό δημοτικότητας 77%. Πρέπει να αναγνωρίσουν, όλοι, ότι πρόκειται για τον μόνο (που είναι) σε θέση να αλλάξει την χώρα», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και καταλήγει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, λέγοντας ότι: «η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι η Lehman Brothers. Oι συνέπειες θα ήταν για όλους σοβαρές. Εμείς το ξέρουμε και για τον λόγο αυτό θέλουμε μια συμφωνία θετική για όλους. Θα αναλάβουμε το κόστος που μπορούμε να αναλάβουμε».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact