ΚΟΣΜΟΣ

Χρηματοδότησαν την καμπάνια υπέρ του Brexit αλλά τώρα πιστεύουν πως δεν θα γίνει

«Έχω τελείως εγκαταλείψει. Είμαι σε απόλυτη απόγνωση, δεν πιστεύω ότι θα συμβεί καν το Brexit»

Οι Πίτερ Χάργκριβς και Κρίσπιν Όντεϊ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της καμπάνιας υπέρ του Brexit. Ο δισεκατομμυριούχος Χάργκριβς, που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός στην εκστρατεία του 2016 υπέρ της αποχώρησης και ο βετεράνος μάνατζερ ταμείων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Όντεϊ δήλωσαν στο Reuters ότι αναμένουν η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ, παρά την επικράτηση της καμπάνιας τους στο δημοψήφισμα του 2016.

Ο 72χρονος Χάργκριβς εκτιμά πως είναι πιθανό η βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει πρώτα παράταση στην επίσημη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ και στη συνέχεια ένα δεύτερο δημοψήφισμα. «Έχω τελείως εγκαταλείψει. Είμαι σε απόλυτη απόγνωση, δεν πιστεύω ότι θα συμβεί καν το Brexit», δήλωσε ο Χάργκριβς, ο οποίος είναι από τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας και προσέφερε 3,2 εκατ. λίρες στην καμπάνια υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. «(Οι φιλοευρωπαίοι) βασίζονται στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει με αυτό, που απλά θα πουν ‘παράτα το, θα μείνουμε’. Βλέπω όντως αυτή τη στάση. Το πρόβλημα είναι όταν κάτι δεν συμβαίνει για τόσο μεγάλο διάστημα, νιώθεις λιγότερο θυμωμένος για αυτό».

Ωστόσο, ο Όντεϊ, που προσέφερε πάνω από 870.000 λίρες σε οργανώσεις υπέρ της εξόδου, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως θα διενεργηθεί και δεύτερο δημοψήφισμα ούτε πιστεύει πως θα συμβεί το Brexit. «Απλώς δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό με αυτή τη σύνθεση του κοινοβουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό κοινοβούλιο βρίσκεται σε αδιέξοδο αναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την ΕΕ, κάτι που έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για το πώς θα γίνει το Brexit, ή ακόμα και για το εάν τελικά θα συμβεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact