ΚΟΣΜΟΣ

«Χριστιανοί μην εγκαταλείπετε την Μέση Ανατολή»

Έκκληση προς τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής να παραμείνουν στην περιοχή, παρά τις διώξεις και τις βιαιοπραγίες που διαπράττουν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις, απηύθυναν σήμερα από το Κάιρο Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί αξιωματούχοι.

«Η αναγκαστική εξορία των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων είναι ένα έγκλημα το οποίο όλοι εμείς καταδικάζουμε» δήλωσαν οι θρησκευτικοί ηγέτες από περίπου 20 χώρες έπειτα από ένα διεθνές συνέδριο για την «τρομοκρατία» που συγκάλεσε το Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ.

«Καλούμε τους Χριστιανούς συμπατριώτες μας να παραμείνουν στις χώρες τους έως εξαλειφθεί το κύμα τρομοκρατίας από το οποίο υποφέρουμε όλοι» προσέθεσαν σε μία ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού.

Οι ίδιοι κάλεσαν «τις χώρες του κόσμου» να μην διευκολύνουν αυτήν την εξορία βοηθώντας τις οργανώσεις αυτές να μεταναστεύσουν στα εδάφη τους.

Ο σεΐχης του Αλ Άζχαρ καταδίκασε «τα βαρβαρικά εγκλήματα» που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά την εναρκτήρια ομιλία που εκφώνησε χθες.

«Όλες οι ένοπλες οργανώσεις και οι σεχταριστικές παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούν τη βία και την τρομοκρατία (…) δεν έχουν καμία σύνδεση με το πραγματικό Ισλάμ» διευκρινίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Αλ Άζχαρ.

Καταδικάζεται εξάλλου η «διαστρεβλωμένη» ερμηνεία του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ) και τονίζεται ότι αυτή η έννοια σηματοδοτεί «την υπεράσπιση του εαυτού και την απάντηση σε μια επίθεση» και ότι δεν πρέπει να την χρησιμοποιεί «οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργάνωση».

Χωρίς ωστόσο να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις οι συμμετέχοντες καλούν στη διεξαγωγή «ενός συνεδρίου διεθνούς διαλόγου προκειμένου να συνεργαστούν στην οικοδόμηση της ειρήνης και την προώθηση της Δικαιοσύνης».

Στο συνέδριο συμμετείχαν θρησκευτικοί αξιωματούχοι από 20 χώρες, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact