ΚΟΣΜΟΣ

«Χριστιανοί μην εγκαταλείπετε την Μέση Ανατολή»

Έκκληση προς τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής να παραμείνουν στην περιοχή, παρά τις διώξεις και τις βιαιοπραγίες που διαπράττουν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις, απηύθυναν σήμερα από το Κάιρο Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί αξιωματούχοι.

«Η αναγκαστική εξορία των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων είναι ένα έγκλημα το οποίο όλοι εμείς καταδικάζουμε» δήλωσαν οι θρησκευτικοί ηγέτες από περίπου 20 χώρες έπειτα από ένα διεθνές συνέδριο για την «τρομοκρατία» που συγκάλεσε το Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ.

«Καλούμε τους Χριστιανούς συμπατριώτες μας να παραμείνουν στις χώρες τους έως εξαλειφθεί το κύμα τρομοκρατίας από το οποίο υποφέρουμε όλοι» προσέθεσαν σε μία ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού.

Οι ίδιοι κάλεσαν «τις χώρες του κόσμου» να μην διευκολύνουν αυτήν την εξορία βοηθώντας τις οργανώσεις αυτές να μεταναστεύσουν στα εδάφη τους.

Ο σεΐχης του Αλ Άζχαρ καταδίκασε «τα βαρβαρικά εγκλήματα» που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά την εναρκτήρια ομιλία που εκφώνησε χθες.

«Όλες οι ένοπλες οργανώσεις και οι σεχταριστικές παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούν τη βία και την τρομοκρατία (…) δεν έχουν καμία σύνδεση με το πραγματικό Ισλάμ» διευκρινίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Αλ Άζχαρ.

Καταδικάζεται εξάλλου η «διαστρεβλωμένη» ερμηνεία του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ) και τονίζεται ότι αυτή η έννοια σηματοδοτεί «την υπεράσπιση του εαυτού και την απάντηση σε μια επίθεση» και ότι δεν πρέπει να την χρησιμοποιεί «οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργάνωση».

Χωρίς ωστόσο να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις οι συμμετέχοντες καλούν στη διεξαγωγή «ενός συνεδρίου διεθνούς διαλόγου προκειμένου να συνεργαστούν στην οικοδόμηση της ειρήνης και την προώθηση της Δικαιοσύνης».

Στο συνέδριο συμμετείχαν θρησκευτικοί αξιωματούχοι από 20 χώρες, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact