ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Έγιναν έργα με προχειρότητα

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημιώσεων των αγροτών, σε βάρος των αρμόδιων ελληνικών φορέων, εάν και εφόσον αποδειχτεί και νομίζω ότι αποδεικνύεται, ότι υπήρχε η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τις κατάλληλες εργασίες, τόσο στο ποτάμι, όσο και στα παραποτάμια τμήματα και οι εργασίες αυτές δεν έγιναν από υπαιτιότητα και παράλειψη των αρμόδιων ελληνικών δημόσιων φορέων» ανέφερε από τις Σέρρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι στις πλημμυρισμένες περιοχές στο δήμο Βισαλτίας.

«Έγιναν έργα με προχειρότητα σε ό,τι αφορά την αποξήρανση της λίμνης που υπήρχε εδώ και στις εργασίες που έγιναν στην κοίτη του Στρυμόνα. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες που πρέπει να αποκατασταθούν, θα δούμε από ποιον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Επεσήμανε δε ότι από την πλευρά του θα γίνουν προσπάθειες αποζημίωσης των αγροτών μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι όπως είπε, οι προϋποθέσεις είναι πολύ αυστηρές.

«Θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα για αποζημιώσεις, μέσω της Ε.Ε. αλλά οι προϋποθέσεις που τίθενται μέσω του Κανονισμού (ΕΚ) 2012/2002 του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυστηρές και είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορούμε να υπαχθούμε σε αυτό τον κανονισμό» τόνισε και πρόσθεσε: «για μένα το σημαντικότερο ζήτημα είναι ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ να συμπεριλάβει σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα στην κοίτη του Στρυμόνα έτσι ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το πρόβλημα, διότι με πυροσβεστικού τύπου παρεμβάσεις και απλώς με το να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες, καλό είναι, αλλά το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε και πάλι του χρόνου και όποτε υπάρξει βροχόπτωση» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact