ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας


Για «ζήτημα πολιτικής σταθερότητας» μίλησε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών – Τι είπε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τον ΈΝΦΙΑ, τη φορολογική πολιτική και τις αντιδράσεις για τα διόδια 

Nα ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα  του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε:«Υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής σταθερότητας. Η γνώμη μου λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσουμε άμεσα το ζήτημα του Προέδρου και να απαντήσουμε άμεσα στο ερώτημα «εκλογές ή μη εκλογές». Ναι (μπορεί να γίνει αυτό με επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου). Το δεύτερο είναι ότι έχουμε το εξής παρανοϊκό φαινόμενο: ο ένας να λέει ότι έχει 180 και θα βγάλει Πρόεδρο και ο άλλος ότι έχει 120 και πως ό,τι και να κάνει ο άλλος, δεν μπορεί να βγει Πρόεδρος και δεν ψηφίζει. 

Δεν μιλάμε λοιπόν εδώ για Πρόεδρο. Γίνεται ένας διαγκωνισμός «εκλογές ή μη εκλογές», σε βάρος της χώρας. Δηλαδή, δεν άλλαξε τίποτα σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα, σ’ αυτή τη χώρα; Η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δώσει την πλειοψηφία των 180, αλλά πρέπει να αλλάξουν λογική τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα».

Όσον αφορά το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός σχολίασε: «Το ΠΑΣΟΚ το χρειάζεται η Ελλάδα. Τη Δημοκρατική Παράταξη, την Κεντροαριστερά – όπως θέλετε, πείτε το. Αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, δεν κάνουν ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προοδευτική, ριζοσπαστική αλλαγή στον τόπο, δικαιοσύνη και δίκαιο κράτος, χωρίς να υπάρχει αυτή η παράταξη. Νομίζω ότι έχουμε εμπλακεί στη λογική του μικρού κόμματος, ενώ είμαστε μια μεγάλη παράταξη. Έχουμε μπει στη λογική του μικρού κόμματος και δυστυχώς αρκούμαστε σ’ αυτό. Είναι όπως λέμε «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», έτσι συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ».

Για τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογική πολιτική ο υπουργός τόνισε ότι «υπάρχει πια μια υπερφορολόγηση και εμμονή σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο πλούτος και η φορολογητέα ύλη των Ελλήνων που πρέπει να φορολογηθούν και διαφεύγουν της σύλληψης είναι γνωστά. Νομίζω ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει αυτό που η ηγεσία επιτάσσει. Η ηγεσία κατευθύνει και βάζει στόχους. Ήδη μπαίνουν οι στόχοι αυτοί και οι 6.500 offshore που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και έχουν ακίνητα στην Ελλάδα θα ελεγχθούν, όπως επίσης και μια σειρά ζητημάτων με χρήματα που έχουν σταλεί στο εξωτερικό. Αφορά όλους μας αυτό, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει χρόνια τώρα στη χώρα. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί, γιατί τίθενται και στόχοι υποχρεωτικοί για τη χώρα και επιλέχθηκαν κάποιες φορές και οριζόντια μέτρα που κάποιες φορές ήταν άδικα και δεν γινόταν, όμως, διαφορετικά. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό σήμα στους πολίτες, με αφορμή και τον ΕΝΦΙΑ, ότι το δίκαιο κράτος είναι εδώ και το πραγματοποιούμε όλοι μαζί.»

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα διόδια, ο κ.  Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Υπάρχει ένα ζήτημα που δεν εννοούν ορισμένοι ή δεν θέλουν να καταλάβουν, διότι εξυπηρετούν πολύ μικρά τοπικά συμφέροντα. Τα διόδια αυτά ψηφίστηκαν το 2007 και πολλοί ήταν τότε βουλευτές και εισηγητές και τώρα μιλάνε για μάστιγα. Ποιον κοροϊδεύουν; 

Σε ό,τι αφορά τα διόδια του Μώλου, αυτά τα μικρά που είναι 0,45, οι κάτοικοι φωνάζουν, αλλά δεν πληρώνουν, γιατί έχουν κάρτες. Φωνάζουν διότι γίνεται ένα σύγχρονο, μεγάλο έργο και κάποιοι θέλουν να υπηρετούν μικρά, τοπικά συμφέροντα σε βάρος των συμπολιτών τους. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εφαρμόσουν τους νόμους. Καλώ τους αρμοδίους να εφαρμόσουν τους νόμους»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact