ΚΟΣΜΟΣ

«Υπάρχουν 10.000 Ρώσοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους αυτονομιστές»

Περισσότεροι από 32.000 άνδρες, εκ των οποίων οι περίπου 10.000 είναι Ρώσοι στρατιωτικοί, αποτελούν τις δυνάμεις των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως σήμερα 32.400 πρόσωπα μάχονται στο έδαφος του Ντονμπάς, ανάμεσα στους οποίους από 6.000 ως 10.000 είναι στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και οι υπόλοιποι, μισθοφόροι» από το εξωτερικό και κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας, υποστήριξε ο Ολεξάντρ Ροζμαζνίν, στέλεχος του γενικού επιτελείου του ουκρανικού στρατού.

Μόνον κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάπου 299 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 190 τραυματίστηκαν στις μάχες που διεξάγονται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο των σφοδρών μαχών οι οποίοι κρατούν μήνες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ροζμαζνίν είπε ακόμη πως ανάμεσα στους μισθοφόρους οι πιο πολυάριθμοι είναι Τσετσένοι, πιστοί στον πρόεδρο της δημοκρατίας αυτής του ρωσικού Καυκάσου, τον Ραμζάν Καντίροφ, ενώ η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα είναι οι Ρώσοι Κοζάκοι.

Πέρα από Ρώσους, ο ουκρανικός στρατός έχει αιχμαλωτίσει μισθοφόρους από το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και τη Βραζιλία, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος. Οι δηλώσεις του δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Κίεβο και η Δύση έχουν κατηγορήσει ξανά και ξανά τη Ρωσία ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και ότι έχει αναπτύξει τακτικές δυνάμεις της στο ουκρανικό έδαφος. Η Μόσχα, η οποία παραδέχεται ότι υποστηρίζει πολιτικά τους αυτονομιστές, δεν σταματά να διαψεύδει κάθε στρατιωτική εμπλοκή της στην ένοπλη σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, τον περασμένο Απρίλιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact