ΚΟΣΜΟΣ

«Υπάρχουν 10.000 Ρώσοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους αυτονομιστές»

Περισσότεροι από 32.000 άνδρες, εκ των οποίων οι περίπου 10.000 είναι Ρώσοι στρατιωτικοί, αποτελούν τις δυνάμεις των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως σήμερα 32.400 πρόσωπα μάχονται στο έδαφος του Ντονμπάς, ανάμεσα στους οποίους από 6.000 ως 10.000 είναι στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και οι υπόλοιποι, μισθοφόροι» από το εξωτερικό και κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας, υποστήριξε ο Ολεξάντρ Ροζμαζνίν, στέλεχος του γενικού επιτελείου του ουκρανικού στρατού.

Μόνον κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάπου 299 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 190 τραυματίστηκαν στις μάχες που διεξάγονται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο των σφοδρών μαχών οι οποίοι κρατούν μήνες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ροζμαζνίν είπε ακόμη πως ανάμεσα στους μισθοφόρους οι πιο πολυάριθμοι είναι Τσετσένοι, πιστοί στον πρόεδρο της δημοκρατίας αυτής του ρωσικού Καυκάσου, τον Ραμζάν Καντίροφ, ενώ η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα είναι οι Ρώσοι Κοζάκοι.

Πέρα από Ρώσους, ο ουκρανικός στρατός έχει αιχμαλωτίσει μισθοφόρους από το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και τη Βραζιλία, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος. Οι δηλώσεις του δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Κίεβο και η Δύση έχουν κατηγορήσει ξανά και ξανά τη Ρωσία ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και ότι έχει αναπτύξει τακτικές δυνάμεις της στο ουκρανικό έδαφος. Η Μόσχα, η οποία παραδέχεται ότι υποστηρίζει πολιτικά τους αυτονομιστές, δεν σταματά να διαψεύδει κάθε στρατιωτική εμπλοκή της στην ένοπλη σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, τον περασμένο Απρίλιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact