ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ των ελληνικών θέσεων με τους δανειστές η Κύπρος

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά σώματα, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί επίσημοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.

«Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει.
Στην Κύπρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης.

«Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Εξ άλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επαφές με την τρόικα στο πλαίσιο της άτυπης αξιολόγησης που περατώθηκε χθες, είπε ότι παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και η προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Πρόσθεσε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης και εξόδου από την ύφεση.

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο στόχους: Να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη και την προσπάθεια για αποκατάσταση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη άρχισαν να διαφαίνονται θετικές ενδείξεις όσον αφορά την έξοδο στις αγορές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact