ΚΟΣΜΟΣ

Υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις στη νότια Συρία

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ αυτοί που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους έφτασαν τους 160.000

Ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων στη νότια Συρία υπερτριπλασιάστηκε σε 160.000 έπειτα από τις τελευταίες συγκρούσεις τόνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στην Ιορδανία, ο Μοχάμαντ Χαουάρ.

«Αναμένουμε ο αριθμός να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας», τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. Ο τελευταίος απολογισμός της Ύπατης Αρμοστείας τη Δευτέρα ήταν 45.000.

Νωρίτερα χθες ένας Ιορδανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη νότια Συρία, καθώς η επιθετική εκστρατεία που διεξάγει ο συριακός στρατός ενάντια στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχει πυροδοτήσει φόβους για μια ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Στην Ουάσινκγτον, ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία για εκεχειρία, ενώ η κατάσταση στην νότια Συρία παραμένει «δυσοίωνη» με τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις να βομβαρδίζουν την περιοχή.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα που πολεμά στο πλευρό της Δαμασκού δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «πολύ μεγάλη νίκη» στην περιοχή αυτή.

Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατεύματα παρελαύνουν σε αρκετές πόλεις και ένας αξιωματούχος των ανταρτών είπε ότι η πρώτη γραμμή των αντικαθεστωτικών δυνάμεων έχει καταρρεύσει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει ότι η εκστρατεία του συριακού στρατού έχει από τις 19 Ιουνίου προκαλέσει το θάνατο 98 αμάχων.

Το Ισραήλ και η Ιορδανία – που φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 666.000, καταγεγραμμένους από τον ΟΗΕ, πρόσφυγες– έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο προσφύγων στην επικράτειά τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact