ΚΟΣΜΟΣ

Υπό απειλή τα δικαιώματα των γυναικών λόγω Τραμπ

Στο στόχαστρο η άμβλωση και η παροχή υπηρεσιών υγείας

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι στις απειλές που εγείρονται σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ όπου νέοι νόμοι ενδέχεται να περιορίσουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και την παροχή υπηρεσιών υγείας, καθώς και στα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε η Γκλόρια Στάινεμ.

Κάποιες από τις πιο δεξιές πολιτικές δεν συναντώνται τόσο πολύ στην Ουάσινγκτον, αλλά σε αρκετές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, τόνισε η υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών στη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Donor Direct Action, μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τις γυναικείες οργανώσεις.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος στο Τέξας, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να ενταφιάζοντα τα υπολείμματα του εμβρύου έπειτα από μια άμβλωση, κάτι που οι υπέρμαχοι του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις χαρακτηρίζουν μη αναγκαίο, αλλά και μέσο για να ντροπιαστούν οι γυναίκες που προχώρησαν στον τερματισμό της εγκυμοσύνης τους.

Στο Οχάιο οι βουλευτές αποφάσισαν αυτή την εβδομάδα να απαγορεύεται η άμβλωση μόλις μπορεί να εντοπιστεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο, δηλαδή ακόμη και κατά την έκτη εβδομάδα από τη σύλληψη. Αν το νομοσχέδιο επικυρωθεί θα πρόκειται για έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση στις ΗΠΑ.

Δικαστήρια έχουν ακυρώσει ανάλογα νομοσχέδια στις πολιτείες της Βόρειας Ντακότας και στο Άρκανσο, όμως οι υποστηρικτές του ελπίζουν ότι τέτοια μέτρα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τυχόν νομικά εμπόδια υπό την προεδρία του Τραμπ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο έναν δικαστή που τάσσεται κατά των αμβλώσεων και υποστηρίζει τον τερματισμό της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στην οργάνωση Planned Parenthood, οι κλινικές της οποίας προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες, περιλαμβανομένων των αμβλώσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact