ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Οι 3 χώρες που πήραν το πιο σκληρό μέτρο

H μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει όλον τον κόσμος, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, παρότι ο πλανήτης έχει τουλάχιστον 4 εμβόλια στη φαρέτρα των γενικών εμβολιασμών των ενηλίκων.

Ο τρόπος μετάδοσης της νέας μετάλλαξης έχει οδηγήσει αρκετές χώρες να βρίσκονται κοντά στο να μετατρέψουν τους εμβολιασμούς σε υποχρεωτικούς και σε κάποιες άλλες να ωθήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν μετατρέποντας τους εμβολιασμούς σχεδόν υποχρεωτικούς μέσω των απαγορεύσεων υπηρεσιών σε μη εμβολιασμένους.

Υπάρχουν ήδη τρεις χώρες που πήραν το πιο σκληρό μέτρο απ’ όλα, να νομιμοποιήσουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με ένα πακέτο ποινών που έρχονται σε όποιους τους αρνηθούν.

Η πρώτη χώρα που προχώρησε σε αυτήν την απόφαση είναι η Ινδονησία. Ήδη από το Φεβρουάριο η κυβέρνηση της χώρας έχει μετατρέψει τους εμβολιασμούς σε υποχρεωτικούς, με εγκεκριμένα σκευάσματα κατά του Covid-19 ενώ παράλληλα επιβάλλονται πρόστιμα έως 5 εκατ. ρουπιών (357 δολάρια ΗΠΑ) για κάθε άρνηση πολίτη να εμβολιαστεί.

Σχεδόν την ίδια περίοδο, από τις 8 Φεβρουαρίου, το Βατικανό, το πιο μικρό κράτος του κόσμου, αποφάσισε να θεσπίσει την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς όχι μόνο των λίγων πολιτών του αλλά και των εργαζομένων στο κράτος που προέρχονται από άλλες χώρες.

Το Τουρκμενιστάν είναι η τρίτη και τελευταία χώρα του κόσμου, μέχρι στιγμής, που έχει επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Η σχετικά απομονωμένη αυτή χώρα της Ασίας επέλεξε να προβεί σε αυτήν την κίνηση μόλις στις 7 Ιουλίου, πιθανότατα λόγω της μετάλλαξης Δ. Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ενήλικοι πολίτες θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υγείας, παρότι το κράτος δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα κανένα επίσημο κρούσμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact