ΚΟΣΜΟΣ

Υποστηρικτής της Λεπέν και του Τραμπ ο δράστης της επίθεσης στον Καναδά

Συγκέντρωση μνήμης για τα έξι θύματά του σε ισλαμικό τέμενος του Κεμπέκ- Δείτε τις φωτογραφίες

Γνωστός για την υποστήριξή του στην ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν, στους διαδικτυακούς κύκλους, ο 27χρονος Γαλλο-καναδός Αλεξάντρ Μπισονέτ, ο άνδρας που άνοιξε χθες πυρ σε τέμενος στο Κεμπέκ του Καναδά σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και, σύμφωνα με την αστυνομία, έδρασε μόνος.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ανάρτηση σε ομάδα υπέρ των προσφύγων στο Facebook έγραψε πως «δυστυχώς ήταν γνωστός σε πολλούς ακτιβιστές του Κεμπέκ για τις θέσεις του υπέρ της Λεπέν και τις αντιφεμινιστικές τοποθετήσεις του στο πανεπιστήμιο Laval όπου φοιτούσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στο προφίλ του στο Facebook ο Μπισονέτ αναφέρει επίσης, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πως του αρέσουν η Λεπέν, ο Τραμπ, το αποσχιστικό Parti Quebecois, το αριστερό Νέο- δημοκρατικό κόμμα του Καναδά, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις οι Megadeath και η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι.

Συμφοιτητής του στο πανεπιστήμιο ανέφερε πως συχνά διαφωνούσαν λόγω των απόψεων του Μπισονέτ για τους πρόσφυγες και την υποστήριξή του στη Λεπέν και τον Τραμπ.

Άλλος συμφοιτητής του τον χαρακτήρισε «περιθωριοποιημένο φυτό»  προσθέτοντας πως ήταν αχώριστοι με τον δίδυμο αδελφό του. «Διάβαζε πολύ, ήξερε πολλά από ιστορία αλλά και για σύγχρονα θέματα, πολιτική, τέτοια πράγματα» δήλωσε «ήταν απλώς κάπως μοναχικός, πάντα με τον δίδυμο αδελφό του, δεν είχε φίλους. Δεν ήταν δυνατός ούτε σωματώδης, πιθανώς περνούσε και λίγο δύσκολα, ίσως δεν τον έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά. Ήταν ο τύπος που θα του έκαναν πλάκα».

ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΜΠΙΣΟΝΕΤ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact