ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται η Θέμις Σκορδέλη


Απορριπτική η πρόταση του εισαγγελέα για την Ζαρούλια

Ελεύθερη είναι πλέον  με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών η κατηγορουμένη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής  Αυγής Θέμις Σκορδέλη.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη έκριναν πως η συγκεκριμένη κατηγορουμένη – που ήταν μάλιστα υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με τη Χρυσή Αυγή –  πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1 και 16 του μήνα.

Η Θ. Σκορδέλη είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο  Ιανουάριο μετά την απολογία της στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της ΧΑ κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Μετά την απόφαση για προφυλάκιση η κατηγορουμένη κρατούνταν στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελαιώνα Θηβών. Η κατηγορία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν είναι πάντως η μόνη που την βαρύνει, καθώς σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για εμπλοκή σε επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών. Μάλιστα, κατόπιν έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής, και 18 κροτίδες.

Αντίθετα, με την Θ.Σκορδέλη της οποίας η αίτηση για αποφυλάκιση έγινε δεκτή, ο εισαγγελέας κ. Στέλιος Κωσταρέλλος ζήτησε την απόρριψη της προσφυγής που είχε καταθέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά της διάταξης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας.

Με την διάταξη στη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου είχε επιβληθεί μετά την απολογία της περιορισμός κατ’ οίκον με εξαίρεση τη μετάβασή  της κάτω από  αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τώρα, η οριστική απόφαση για το αν θα αντικατασταθούν ή όχι οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στην Ε. Ζαρούλια θα ληφθεί από το συμβούλιο Εφετών.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact