ΚΟΣΜΟΣ

Υποβαθμίζεται από το Ιράν η ποσότητα αργού στο νέο κοίτασμα πετρελαίου

Είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων

Υποβαθμίστηκε από τον υπουργό Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ η ποσότητα αργού στο νέο κοίτασμα πετρελαίου που είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί, λέγοντας ότι προσθέτει μόνον 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού στα γνωστά αποθέματα της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος και «τις τεχνικές που έχουμε σήμερα», «η ποσότητα (πετρελαίου) που μπορεί να εξορυχθεί (από το νέο κοίτασμα) είναι 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια», δήλωσε ο Ναμντάρ Ζανγκανέχ σε δημοσιογράφους.

Ο Ροχανί δήλωσε χθες ότι η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία «βρήκε ένα κοίτασμα πετρελαίου με (αποθέματα που εκτιμώνται σε) 53 δισεκατομμύρια βαρέλια» ανάμεσα στις πόλεις Ομιντιγέχ και Μποστάν, στο Χουζεστάν, μια επαρχία στο νοτιοδυτικό Ιράν.

«Πρόκειται για ένα μικρό δώρο στην κυβέρνηση του λαού του Ιράν», πρόσθεσε ο Ροχανί, την ώρα που η οικονομία της χώρας υποφέρει από τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν εκ νέου στην Τεχεράνη από τις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2018 μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες του Reuters.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, ο αριθμός των 53 δισεκατομμυρίων βαρελιών που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Ροχανί ανταποκρίνεται στο σύνολο των αποθεμάτων που βρέθηκαν σε αυτήν την περιοχή, στην οποία το Ιράν είχε ήδη βρει προηγουμένως πέντε κοιτάσματα συνολικών αποθεμάτων «31 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το νέο κοίτασμα είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων.

Ο «αριθμός των βαρελιών που προστίθενται (στα αποθέματα της χώρας) από το νέο κοίτασμα είναι 22,2 δισεκατομμύρια», σημείωσε ο Ζανγκανέχ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο «Στατιστικό Απολογισμό Παγκόσμιας Ενέργειας» που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο BP, το Ιράν διαθέτει τα τέταρτα αποδεδειγμένα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, μετά την Βενεζουέλα, την Σαουδική Αραβία και τον Καναδά. Αυτά ανέρχονται σε 155,6 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact