ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο μουσείο στη λίμνη Τιτικάκα ετοιμάζουν στη Βολιβία

Στα 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ανακάλυψαν χιλιάδες αρχαία ευρήματα και τώρα θα το εκμεταλλευτούν

Η βολιβιανή κυβέρνηση θα κατασκευάσει ένα υποβρύχιο μουσείο στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακάλυψη χιλιάδων αρχαιολογικών ευρημάτων μέσα στην άβυσσό της, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

«Θα είναι ταυτόχρονα ένα τουριστικό συγκρότημα και ένα κέντρο ερευνών αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό, ένας συνδυασμός που θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Βίλμα Αλανόκα μετά τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων, τα οποία υπογράφει η αναπτυξιακή υπηρεσία Enabel της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, η οποία εκτείνεται σε 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ της Βολιβίας και του Περού, ήταν η κοιτίδα διαφόρων πολιτισμών που άνθισαν εκεί πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Οι τελευταίες ανακαλύψεις που έγιναν πέρυσι, επέτρεψαν να βρεθούν σχεδόν 10.000 αρχαιολογικά κομμάτια, όπως τεχνουργήματα φτιαγμένα από οστά, κεραμικό ή μέταλλο, όπως και οστά ανθρώπων και ζώων, καθώς και μαγειρικά σκεύη από την εποχή των αρχαίων πολιτισμών προ-Τιγουανάκου, Τιγουανάκου και ‘Ινκα.

Διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη με το βολιβιανό υπουργείο Οικονομίας για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του μουσείου, το κόστος του οποίου «ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια», έκανε γνωστό η Αλανόκα όταν ενημέρωσε την Unesco και το Βέλγιο, που θα μετάσχουν με δυο εκατομμύρια δολάρια στο έργο.

Το μουσείο θα ανεγερθεί κοντά στην πόλη Σαν Πέδρο ντε Τικίνα, που απέχει λίγο παραπάνω από 100 χλμ. από τη διοικητική πρωτεύουσα Λα Πας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact