ΚΟΣΜΟΣ

Ύψωσαν τη μαύρη σημαία τους στο Βατικανό οι τζιχαντιστές!

Με την μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους πάνω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό στο εξώφυλλο του κυκλοφορεί το περιοδικό των τζιχαντιστών Dabiq, το οποίο καλεί στο τελευταίο τεύχος του τους μαχητές για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας.

Με τον τίτλο «Η Αποτυχημένη Σταυροφορία», και την φωτογραφία αυτή το περιοδικό εκτοξεύει νέες απειλές εναντίον της Ρώμης και του Βατικανού, καθώς και του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που βομβαρδίζει θέσεις του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο άρθρο μεταξύ άλλων υπάρχουν απειλές για «κατάκτηση της Ρώμης» κι όπως λέει χαρακτηριστικά «σπάστε τους σταυρούς τους» αναφερόμενο στο σύμβολο του Χριστιανισμού.

Το άρθρο καλεί επίσης τους πιστούς μουσουλμάνους να επιτεθούν και να σκοτώσουν «αν είναι δυνατόν κάθε σταυροφόρο» και πρόσθεσε ότι «είναι νόμιμο να απαγάγουν τις γυναίκες των απίστων και να τις χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ».

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό μετά από τις απειλές του ISIS, το οποίο θέλει να ιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο.

Μαίνονται οι μάχες στο Κομπάνι – Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας

Την ίδια ώρα σκηνές επίγειας κόλασης ζει το Κομπάνι με τους τζιχαντιστές να σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο από όπου περνούν. Οι περιγραφές όσων σώθηκαν είναι σοκαριστικές και κάνουν λόγο για πτώματα που τους έχουν βγάλει τα μάτια και τους έχουν κόψει τις γλώσσες![Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν επιθέσεις καμικάζι σήμερα στο Κομπάνι, κοντά στην τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, την ώρα που οι τζιχαντιστές σημειώνουν μικρή πρόοδο στην προέλασή τους στο εσωτερικό της κουρδικής πόλης που πολιορκούν.

Σε μία από τις επιθέσεις ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σε βόρεια συνοικία του Κομπάνι, που αποτελεί το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, είπαν σήμερα κουρδικές πηγές.

Ο Ίντρις Νάσαν, ένας Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι, δήλωσε ότι 2 Κούρδοι μαχητές έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας.

«Προσπαθούν να προχωρήσουν προς το σημείο (διασυνοριακής) διέλευσης, ωστόσο οι (κουρδικές) Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τους απώθησαν και δε μπόρεσαν να συνεχίσουν την προέλασή τους» είπε ο Νάσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σήμερα ότι άγριες μάχες μαίνονται εντός της πόλης σήμερα όπου οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, σημείωσε ότι μία από τις επιθέσεις αυτοκτονίας είχε ως στόχο έναν σταθμό λεωφορείων στο βορειοδυτικό Κομπάνι και ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σχεδόν το 50% της πόλης.

«Τώρα ελέγχουν το πολιτιστικό κέντρο, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν προωθηθεί και άλλο μέσα στην πόλη» τόνισε ο ίδιος.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 5 αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού νωρίτερα σήμερα, στοχοθετώντας κυρίως τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στα ανατολικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact