ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζεστοί» οι Ρώσοι για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι συνεχίζουν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση συναφών ελληνικών εταιρειών, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η επισκευαστική ROSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο επικεφαλής τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Μιλώντας στο εναλλακτικό «κοινοβούλιο ειδικών», την Κοινωνική Συνέλευση της Ρωσίας, ο κ. Γιακούνιν είπε ότι «τίποτε δεν έχει σιωπήσει και όταν ο Α.Τσίπρας ήταν εδώ (σ.σ. στη Μόσχα), ζήτησε να έχουμε χωριστή συνάντηση και συνομιλήσαμε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενδιαφέρονται κι εκείνοι για τη συνεργασία μας».

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Α.Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται δικαιωματικά και συμφώνησε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν, επομένως συνεχίζουμε την εργασία μας», σημείωσε ο Β.Γιακούνιν.

Όπως σημειώνει το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ – Νόβοστι, «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τις ελληνικές αυτές εταιρείες ταυτοχρόνως».

Ωστόσο», συνεχίζει το πρακτορείο, «ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε την πρόθεση να διακόψει τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και αυτών των εταιρειών. Αργότερα το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας έλαβε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς, ότι οι, ήδη, προκηρχθέντες διαγωνισμοί για ιδιωτικοποιήσεις δεν θα ακυρωθούν, εάν δεν έρχονται σε αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact