ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ…

Με γκολ-πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 58ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον πολύ καλό Αστέρα Τρίπολης που έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση μετά το γκολ του Σέρβου από την άσπρη βούλα.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός, έκανε όμως την δουλειά, πήρε τους βαθμούς και έσβησε το -2 από πέρυσι. Όσον αφορά το πέναλτι, ήταν μία δύσκολη φάση και περισσότερο το κέρδισε ο Πρίγιοβιτς, που έπεσε πάνω στον Παπαδόπουλο, όμως υπήρξε επαφή και ο Κουτσιάυτης μπορούσε να το δώσει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και αποφασισμένος να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 8ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Ουάρντα έβγαλε την σέντρα, ο Λέο Ζαμπά έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Παπαδόπουλος πετάχτηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος, με τους Ουάρντα και Ελ Καντουρί να φτιάχνουν όλο το παιχνίδι, είχε την κατοχή αλλά μετά το τέταρτο δεν μπορούσε να πατήσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 21ο απείλησε ξανά με σουτ του Πρίγιοβιτς εντός περιοχής, ενώ στο 28ο λεπτό ο Παπαδόπουλος και πάλι με τρομερή απόκρουση σταμάτησε την δυνατή κεφαλιά του Σάκχοφ, μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί. Όσο όμως κυλούσε ο χρόνος, ο Αστέρας εξισορροπούσε το παιχνίδι και κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 40ο λεπτό έχασε και την καλύτερη του ευκαιρία. Ο Τσιλιανίδης κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως ο Πασχαλάκης έπεσε και έδιωξε δύσκολα στην γωνία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 48ο λεπτό απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Ζαμπά, μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, ωστόσο η φάση που έκρινε το ματς σημειώθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Πρίγιοβιτς έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή που επιδίωξε με τον Παπαδόπουλο και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, από το οποίο ο Σέρβος έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ ο

Αστέρας Τρίπολης ανέβασε ρυθμούς, βγήκε μπροστά και ίσως να άξιζε και κάποιο γκολ βάσει των ευκαιριών που έχασε. Στο 70’ η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου έφυγε λίγο άουτ, στο 79’ η δική του κεφαλιά και πάλι πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 85’ ο Πασχαλάκης κράτησε τη νίκη του ΠΑΟΚ, καθώς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μανιά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ (Ουάρντα και Ελ Καντουρί ήταν εξαιρετικοί, ειδικά στο πρώτο μέρος), όμως ο Σέρβος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι και αυτός που έγραψε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με αλλαγές και σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, κάτω από την εστία ήταν ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Λέο Μάτος, αριστερό ο Βϊερίνια και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Χατσερίντι (αντί του τιμωρημένου Βαρέλα), Κρέσπο. Στον άξονα έπαιξαν οι Κάνιας, Σάκχοφ (αντί του τιμωρημένου Μαουρίτσιο), ενώ η τριπλέτα της επίθεσης, πίσω από τον Πρίγιοβιτς, αποτελούνταν από τους Λέο Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Ουάρντα. Στο 67’ ο Ζαμπά άφησε την θέση του στον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Βέρνμπλουμ στο 74’ έκανε ντεμπούτο αντί του Κάνιας.

Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε και αυτός με σύστημα 4-2-3-1, αλλά και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα ήταν οι Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης και Μανιάς.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι στο 58ο λεπτό ήταν και η φάση που σήκωσε μεγάλες συζητήσεις. Ο Πρίγιοβιτς το… κέρδισε καθώς προκάλεσε την επαφή και ο διαιτητής αφού το είδε δεν μπορούσε να μη το δώσει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Κουτσιάυτης έγινε ο… πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς το πρώτο πέναλτι της χρονιάς προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παικτών του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και πολλές συζητήσεις. Η φάση ήταν δύσκολη, επαφή υπήρξε αφού το… κυνήγησε ο Πρίγιοβιτς και όποια απόφαση και να έπαιρνε θα υπήρχαν «φωνές».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ έστω και πολύ δύσκολα και χωρίς να πείσει, πήρε τη νίκη και πλέον έχει έναν βαθμό, καθώς έσβησε την περσινή τιμωρία και ο -2 που κουβαλούσε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δοκιμές, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Βέρνμπλουμ και ξεκούρασε παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς, όμως δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, ενώ οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αστέρας μετά το γκολ για το 1-0, έδειξαν και πάλι τα αμυντικά του προβλήματα. Οι Αρκάδες πάντως έδειξαν καλά στοιχεία, αν και στο πρώτο μισάωρο φοβήθηκαν πολύ το παιχνίδι.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς και την εκτέλεσή του για το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact