ΑΘΛΗΤΙΚΑ

1-1 μέσα στη Φινλανδία η Εθνική

Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Φινλανδία, στο Ελσίνκι για την προκριματική φάση του Euro 2016.

Η ελληνική ομάδα παρέμεινε χωρίς νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έτσι, θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Τρίτη την Β. Ιρλανδία, προκειμένου να είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλάουντιο Ρανιέρι, επεφύλαξε εκπλήξεις σε ότι αφορά την ενδεκάδα. Χρησιμοποίησε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τοροσίδη, ενώ δεξιά αγωνίστηκε ο Βύντρα. Επίσης, στην αριστερή πλευρά στην επίθεση ήταν ο Καρέλης (αντί του Σαμαρά) και στη δεξιά ο Μαυρίας (αντί Σαλπιγγίδη). Στην κορυφή ήταν ο Αθανασιάδης.

Η ελληνική ομάδα μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο, απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 24′ ο Καρέλης δικαίωσε τον Ρανιέρι, όταν με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Ηταν η ιδανική πρεμιέρα στην Εθνική, για τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Στο α’ μέρος, η ελληνική ομάδα κράτησε εύκολα το προβάδισμα, αφού οι Φινλανδοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Στο β΄μέρος, η Φινλανδία μπήκε πιο αποφασιστικά και ισοφάρισε στο 55′ με τον Χούρμε. Στο 62′ ο Καρνέζης πρόλαβε τον Πούκι και στο 70′ ο Ρανιέρι ενίσχυσε την άμυνα με τον Μόρα. Η εθνική δεν απειλήθηκε έως το τέλος,αλλά ούτε και αυτή κατάφερε να κάνει σπουδαία φάση. Στην καλύτερη στιγμή, ο Ταχτσίδης σούταρε άουτ στο 82′.

Φινλανδία: Μάενπαα, Αρκιβούο, Τόιβιο, Μοϊσάντερ, Χούρμε, Ρινγκ, Σπαρβ, Χετεμάι (46′ Χάμαλαϊνεν), Ρ. Ερεμένκο, Ρίσκι (88′ Τάινιο), Πούκι (70′ Πόχγιανπαλο).

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης (81′ Σαμαράς), Μαυρίας (70′ Μόρας), Αθανασιάδης (84′ Μήτρογλου).

Ισοπαλία και επεισόδια στο Βουκουρέστι

Επεισόδια σημάδεψαν το παιχνίδι Ρουμανίας-Ουγγαρίας στο Βουκουρέστι. Η «φωτιά» άναψε πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροι συνεπλάκησαν στις εξέδρες, με ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακολούθησε πανικός, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και να κάνουν χρήση χημικών, προκειμένου τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

Το ματς είχε ένταση και στον αγωνιστικό χώρο και ο Σκωτσέζος διαιτητής Γουίλιαμ Κόλουμ έδειξε 12 κίτρινες. Η Ρουμανία άνοιξε το σκορ με τον Ρουσέσκου στο 45′ (ασιστ ο Ρατς) και η Ουγγαρία ισοφάρισε με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντζούτζακ στο 82′.

Στο άλλο ματς του ομίλου μας Β.Ιρλανδία-Ν. Φερόε 2-0.

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:

  • Ρουμανία – Ουγγαρία 1-1
  • Φινλανδία – Ελλάδα 1-1
  • Β. Ιρλανδία – Νησιά Φερόε 2-0

Η βαθμολογία:

  • Βόρεια Ιρλανδία 6
  • Ρουμανία 4
  • Φινλανδία 4
  • Ουγγαρία 1
  • Ελλάδα 1
  • Ν.Φερόε 0

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact